Ελλάδα

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ – ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ: Που στρέφονται οι έρευνες

«Είναι σαν να τον χτύπησε κάποιος στο πρόσωπο με… μαγκούρα και έχει διαλυθεί» περιέγραψε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ για τον 39χρονο Ιάκωβο Εμμανουήλ, ο οποίος μετά από αρκετές ημέρες εξαφάνισης, βρέθηκε δολοφονημένος σε δύσβατη περιοχή στην Ροδιά Ηρακλείου.

Πρόκειται για μία δολοφονία-μυστήριο που σίγουρα θα παιδέψει αρκετά τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου για την εξιχνίαση της καθώς ακόμα παραμένει άγνωστο το κίνητρο και αδιευκρίνιστες οι συνθήκες αυτού του άγριου εγκλήματος.

Ο 39χρονος ζούσε στην Αθήνα με την σύντροφο του και το παιδί τους. Στο Ηράκλειο ήρθε πριν από περίπου δύο μήνες για δουλειά σχετική με το αντικείμενο του, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Πηγαινοερχόταν στην Αθήνα και είχε τακτική επικοινωνία με την σύζυγο του. Μέχρι που τα ίχνη του εξαφανίστηκαν την περασμένη Πέμπτη και το κινητό του έκλεισε.

Αυτό που αναφέρθηκε όταν πλέον έγινε η αναφορά της εξαφάνισης του στην Αστυνομία είναι ότι ο 39χρονος θα είχε μία επαγγελματική συνάντηση στο Καβροχώρι. Έφυγε από το σπίτι όπου νοίκιαζε στην πόλη του Ηρακλείου και δεν επέστρεψε ποτέ.

Το αυτοκίνητο του, ένα παλιό μπλε Peugeot 106, εντοπίστηκε στην περιοχή της Ροδιάς, παρατημένο στην άκρη του δρόμου με τα τζάμια ανοιχτά. Το έβλεπαν μέρες οι κάτοικοι, οι οποίοι αρχικώς δεν έδωσαν περαιτέρω σημασία. Όσο όμως οι ημέρες περνούσαν, άρχισαν να παραξενεύονται και τελικά κάποιος αποφάσισε να ενημερώσει την Αστυνομία.

Πολύ γρήγορα διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για το αυτοκίνητο του αγνοούμενου. Η αυτοψία στον χώρο του αυτοκινήτου «μαρτυρούσε» ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, ότι κάτι είχε συμβεί. Η «σάρωση» της περιοχής έμελλε να αποκαλύψει και το έγκλημα με τον εντοπισμό του πτώματος.

Με τους αστυνομικούς της σήμανσης να κάνουν «φύλλο και φτερό» το αυτοκίνητο αλλά και τον τόπο όπου βρέθηκε το πτώμα (πιθανολογείται ότι μεταφέρθηκε εκεί), οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου ξεκινούν έναν μαραθώνιο ερευνών και αναζήτησης στοιχείων που ενδεχομένως τους οδηγήσουν στην άκρη του νήματος.

Προσπαθούν να συγκεντρώσουν πληροφορίες για το προφίλ του θύματος, αν είχε διαφορές που τον «ακολουθούσαν» και γιατί επέλεξε να έρθει να εργαστεί στην Κρήτη. Το χρονικό διάστημα που διέμενε στην Κρήτη ήταν πολύ σύντομο για να έχει δημιουργήσει «ανοιχτά μέτωπα», όμως δεν αποκλείουν τίποτα καθώς ακόμα και ο τρόπος με τον οποίο δολοφονήθηκε, «λέει κάτι».

«Φύλλο και φτερό» επίσης έχει γίνει το σπίτι όπου διέμενε όπου οι αστυνομικοί «ξεσκονίζουν» τα προσωπικά του αντικείμενα. Το κινητό του τηλέφωνο παραμένει στο επίκεντρο της έρευνας ενώ λαμβάνονται συνεχώς καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα του οικείου και φιλικού του περιβάλλοντος. Ποιος ή ποιοι ήταν εκείνοι που τον είδαν για τελευταία φορά ζωντανό; Ποιες ήταν οι επαγγελματικές του επαφές;

Η υπόθεση στην παρούσα φάση παραπέμπει σε ένα «χάος», υπό την έννοια ότι για την Ασφάλεια Ηρακλείου όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Οι αστυνομικοί όμως ευελπιστούν ότι με την πάροδο του χρόνου και τις πρώτες απαντήσεις που θα έχουν στην διάθεση τους, θα είναι σε θέση να κατευθύνουν πιο συγκεκριμένα τις έρευνες τους.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top