Διεθνή

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ! Για να επιστρέψουν πρόσφυγες στην Ελλάδα

Τα γρανάζια του μηχανισμού που θα επιτρέψει την επιστροφή προσφύγων στην Ελλάδα από τα μέσα Μαρτίου ενόψει των εκλογών του φθινοπώρου έχουν αρχίσει να βάζουν σε λειτουργία οι Γερμανοί.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ σε επιστολή ζητά από τις αρμόδιες γερμανικές Αρχές να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την αποστολή προσφύγων στην Ελλάδα στο πλαίσιο της εφαρμογής της συνθήκης του Δουβλίνου η εφαρμογή της οποίας είχε παγώσει. Σύμφωνα με αυτή το μεγάλο βάρος πέφτει στη πρώτη χώρα εισόδου. Λόγω γεωγραφίας οι χώρες αυτές είναι η Ελλάδα και η Ιταλία οι οποίες φέρουν το μεγάλο βάρος του Προσφυγικού. εκτιμάται ότι τουλάχιστον 180.000 άνθρωποι έφτασαν στα νησιά του Αιγαίου πέρυσι παρά τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας.

Το θέμα έχει ήδη προκαλέσει πολλές αντιδράσεις με ανθρωπιστικές οργανώσεις, αλλά και με το Συμβούλιο της Ευρώπης να επισημαίνουν ότι δεν μπορεί να γίνει η επιστροφή προσφύγων στην Ελλάδα προσθέτοντας ότι η απόφαση είναι πρόωρη και θα επιτείνει το δράμα που ζουν ήδη οι πρόσφυγες που έχουν παγιδευτεί στην Ελλάδα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι η επιστροφή μπορεί να δικαιολογηθεί από την δέσμευση των κρατών μελών της Ε.Ε. για μεταφορά 3.000 ατόμων το μήνα από την Ελλάδα σε άλλες χώρες από τον Απρίλιο.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top