Διεθνή

«Οι σημαίες των τζιχαντιστών υψώνονται σε χωριά της Αλβανίας» –Συναγερμός για τρομοκρατικά χτυπήματα

Με τον τίτλο: «Οι σημαίες του ISIS κυματίζουν στα χωριά της Αλβανίας» η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, κάνει λόγο για κίνδυνο εισβολής ακραίων στοιχείων μέσω Αδριατικής στην Ιταλία.

Δεν μιλάμε για τους εξαθλιωμένους, αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της εφημερίδας, επισημαίνοντας τον κίνδυνο από ακραία στοιχεία στην περιοχή της Αλβανίας και ειδικά από τα χωριά στα σύνορα με το Κόσοβο.

Είναι γνωστό ότι έχει εντοπιστεί “ροή” μαχητών από το Κόσοβο προς τη Συρία για την ενίσχυση του στρατού του Ισλαμικού Κράτους, όμως, όπως επισημαίνεται η ροή αυτή έχει σταματήσει μετά τις ήττες και τις εδαφικές απώλειες του ISIS και οι μυστικές υπηρεσίες τόσο της Ιταλίας όσο όμως και άλλων Ευρωπαϊκών χωρών έχουν τεθεί σε συναγερμό καθώς είναι σαφής η προσπάθεια του ISIS να μεταφέρει με τρομοκρατικές ενέργειες τον πόλεμο στη Δύση.

Όπως διαβάζουμε στη La Repubblica οι υπηρεσίες ενημερώνουν για ριζοσπαστικοποίηση σε ορισμένα χωριά, και ιδίως εκείνα στα σύνορα του Κοσσυφοπεδίου, που από καιρό κυματίζει η μαύρη σημαία. Και είναι όλο και περισσότερες περιπτώσεις της ριζοσπαστικοποίησης.

«Γίνεται μια πυριτιδαποθήκη», αναφέρουν πηγές της εφημερίδας, ενώ σημειώνουν πως «με αυτή την έννοια η Ιταλία γίνεται μια εκτεθειμένη χώρα” και ειδικότερα, όπως επισημαίνεται η περιοχή της Απουλίας που είναι και το ύψος της Αλβανίας.

Ήδη στην περιοχή αυτή της Ιταλίας, αναφέρουν ότι υπάρχει έντονη δράση της Αλβανικής μαφίας, γεγονός που πιθανώς βοηθήσει στην λαθραία είσοδο επικίνδυνων ατόμων.

Οι υπηρεσίες της Αλβανίας μάλιστα χαρακτηρίζουν ως επικίνδυνους 10 ιμάμηδες. Ο ένας εξ αυτών, ο Αλμιρ Ντάτσι, λέγεται μάλιστα ότι σκοτώθηκε στη Συρία και θεωρείται ότι είναι υπεύθυνος στρατολόγησης πολλών νεαρών Αλβανών στις τάξεις του ISIS.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, τα παιδιά από τις περιοχές Leshnica, Zagorcan και Rremeni κάνουν τώρα την Ευρώπη να τρέμει.

Απ” τις ίδιες περιοχές προέρχονται τόσο άτομα που έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία πολεμώντας στο πλευρό του ISIS όσο όμως και εξέχοντα μέλη της Αλβανικής μαφίας. Αυτή τη σύνδεση τη φοβούνται οι ιταλικές αρχές που πλέον βρίσκονται σε συναγερμό.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top