Πολιτική

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥΖΑΛΑ: Είναι άσχημη η κατάσταση στα νησιά

Την άσχημη κατάσταση στα νησιά παραδέχθηκε ο Γιάννης Μουζάλας στη Βουλή, σημειώνοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση πραγματοποίησε «άθλο» σχετικά με τη μεταφορά 50.000 προσφύγων στην ενδοχώρα.

«Η κατάσταση στα νησιά είναι πολύ άσχημη οι ομάδες μας είναι από πάνω και προσπαθούν να την ελαφρύνουν», είπε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής συμπληρώνοντας ότι «πραγματοποιήσαμε έναν άθλο 50.000 άνθρωποι στην ενδοχώρα είναι όλοι σε σπιτάκια θερμαινόμενα και σε ξενοδοχεία».

Ο Γ. Μουζάλας επιτέθηκε παράλληλα στη ΝΔ: «Στα νησιά είναι πάρα πολύ άσχημη η κατάσταση γιατί το κόμμα σας έπαιξε ένα πολύ παράξενο ρόλο σε επίπεδο στελεχών, εμπόδισε τις κυβερνητικές προτάσεις από το Σεπτέμβριο δουλέψαμε για τα νησιά προτείναμε επέκταση του χώρου διαμονής για να γίνουν οι συνθήκες καλύτερες αρνηθήκατε, εσείς και τα στελέχη της ΝΔ. Στελέχη σας μας πρότειναν να σταματήσει η συμφωνία Ελλάδας – Τουρκίας. Θέλετε τη συμφωνία Ελλάδας Τουρκίας; θέλετε τα κλειστά κέντρα; Θέλετε να φτιάξουμε καινούριους χώρους ή θα αφήσετε το λαϊκισμό να σας παρασύρει εδώ και εκεί;» είπε.

Συμπλήρωσε δε πως «η κατάσταση στα νησιά είναι πολύ άσχημη επεκράτησε ένας λαϊκισμός στηριζόμενος στην πραγματική κούραση των νησιωτών. Καλώ τους νησιώτες να βοηθήσουν να δημιουργήσουμε καλύτερους χώρους για να μένουν οι άνθρωποι αυτοί χωρίς να χαλάσει η συμφωνία Ευρώπης Τουρκίας, έχουν πέσει θύματα μιας προπαγάνδας η οποία λέει να φύγουν οι μετανάστες. Αν φύγουν οι μετανάστες τώρα θα πέσει η συμφωνία Ευρώπης Τουρκίας και θα ξεκινήσουν οι περσινές ροές που θα φτάσουν μέχρι τους 7000 τη μέρα. Δεν υπάρχει ούτε ένα ψέμα που να είπε η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό εσείς σε 2 λεπτά είπατε πολλά ψέματα».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top