Ελλάδα

ΠΟΥ ΘΑ «ΧΤΥΠΟΥΣΕ» Η ΡΟΥΠΑ ΜΕ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ –Τι βρέθηκε στο «διευθυντήριό» της

Αντίποινα από μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα», της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» και της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» μετά τις συλλήψεις της Πόλας Ρούπα και της Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου, φοβούνται στην Αντιτρομοκρατική.

Χάρτες, αναλυτικές σημειώσεις με παρακολουθήσεις στόχων, αλλαγή γκαράζ από αυτό του Αλίμου σε άλλο της οδού Προμπονά στη Ριζούπολη, νόμιμα αγορασμένο αυτοκίνητο τον Δεκέμβριο, δύο Καλάσνικοφ, δύο πιστόλια και τέσσερις χειροβομβίδες σε κρύπτη στα ντουλάπια, περισσότερα από 100.000 ευρώ μέσα στο… στρώμα της 25χρονης, γεωργικό λίπασμα, ζελατινοδυναμίτιδα είναι μερικές από τις ενδείξεις οι οποίες, σε συνδυασμό με παλαιότερα στοιχεία, κάνουν τους αρμόδιους αξιωματικούς να μιλούν για επικείμενο χτύπημα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ερμηνεύοντας σημειώσεις του επιχειρησιακού πίνακα της Πόλας Ρούπα και στοιχεία της έρευνας, αρχικά επιχειρούν να αποτρέψουν τέτοιο ενδεχόμενο. Πριν από τη σύλληψή τους, φαίνεται να σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση, ενδεχομένως με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα, με στόχο οικονομικό ή πολιτικό παράγοντα στην περιοχή του Πειραιά, όπως πριν από τη σύλληψή του Νίκου Μαζιώτη, κάτι που είχε διαπιστωθεί μετά τη σύλληψη του 34χρονου συνεργού τους στον Βύρωνα με το χτύπημα να προσδιοριζόταν χρονικά στις 4 Οκτωβρίου 2014.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν, χωρίς προς το παρόν να έχουν παρουσιάσει στοιχεία επιβεβαίωσης, ότι και οι τρεις τρομοκρατικές επωνυμίες είχαν κοινό επιχειρησιακό βραχίονα με μικρές μεταβολές, που αποτελείτο από την Πόλα Ρούπα, την Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, δύο τουλάχιστον άνδρες που ενδεχομένως κρύβονται πίσω από τις πλαστές ταυτότητες «Ευστάθιος Τριαντόπουλος», «Ιωάννης Παπαδόπουλος», ενδεχομένως κάποιες ακόμη γυναίκες και μερικούς ποινικούς συνεργάτες, όπως ο 37χρονος παλιός συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα στην απαγωγή του Γιώργου Μυλωνά, που φαίνεται να ήταν και προμηθευτής οπλισμού.

Η 25χρονη, οι 2 άγνωστοι και ο ποινικός

Κομβικό ρόλο στη νέα γενιά του «Επαναστατικού Αγώνα» και στη συνεργασία των άλλων οργανώσεων διαδραμάτιζε σύμφωνα με το protothema.gr, η νεαρή φιλόλογος. Η αντιτρομοκρατική πιστεύει πως στρατολογήθηκε μέσα από τις καταλήψεις και τις συλλογικότητες αρχικά στο χώρο που κινείται η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και στη συνέχεια μέσω των ατόμων που απεικονίζονται στις δυο ταυτότητες βρέθηκε στο πλευρό της Πόλας Ρούπα. Θεωρείται από τα πλέον έμπιστα άτομα της 48χρονης συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη, αφού είχε στο σπίτι της ένας μεγάλο μέρος από το λεγόμενο επαναστατικό ταμείο (100.000 ευρώ), μπαινόβγαινε στο διευθυντήριο της οδού Ζαΐμη και πρόσεχε ακόμα και το 6χρονο παιδί της Ρούπα.

Δίπλα της φαίνεται να είχαν ρόλους οι δυο νεαροί που τα πρόσωπα τους απεικονίζονται στα δυο κλεμμένα δελτία ταυτότητας. Οι αστυνομικοί δεν γνωρίζουν τίποτα για αυτούς και ουσιαστικά αποτελούσαν μαζί με 2-3 ακόμα άτομα την τρίτη γενιά της οργάνωσης. Πρόσωπα χωρίς παρελθόν, με άνεση κινήσεων και αποφασισμένοι για όλα…

Κοντά τους μια ομάδα ποινικών με «επικεφαλής» έναν 37χρονο αρχιληστή που στο παρελθόν είχε βρεθεί στο περιβάλλον του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα και είχε την δυνατότητα να επισκέπτεται το σπίτι της Ρούπα στην Ηλιούπολη.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top