Ελλάδα

Zημιές σε σχολεία της Λάρισας, λόγω παγετού

Το απόλυτο ψύχος και οι πολικές θερμοκρασίες που σημειώνονται τις τελευταίες μέρες και στη Λάρισα, είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημίες στα υδραυλικά συστήματα και τις σωληνώσεις, σε αρκετά σχολεία της πόλης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων & πολιτικής προστασίας του δήμου Λάρισας, Γιώργος Σούλτης, τόνισε πως «από το πρωί υδραυλικοί και τεχνίτες, με εντολή των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου, επισκέπτονται όλα τα σχολεία με στόχο να αποκαταστήσουν τις ζημίες, όπου παρατηρούνται».

Να σημειωθεί πως ο δήμος Λάρισας, μετά την ενημέρωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την πιθανή επιδείνωση του καιρού, βρίσκεται σε συναγερμό. Για το λόγο αυτό, το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του δημάρχου Λαρισαίων, Απόστολου Καλογιάννη και υπηρεσιακών υπαλλήλων, ώστε να σχεδιαστούν οι κινήσεις για την αντιμετώπιση των υπαρχόντων προβλημάτων, αλλά και για το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Ήδη, έχουν γίνει εσπευσμένα μαζικές παραγγελίες αλατιού για τις ανάγκες του δήμου Λάρισας, όπου αναμένεται να ξεπεράσει τους 100 τόνους.

Επίσης, σε ετοιμότητα λόγων των καιρικών φαινομένων βρίσκονται και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου. Όπως ανακοινώθηκε, ο Ξενώνας Αστέγων του δήμου Λαρισαίων και το Γ΄ και Ε΄ ΚΑΠΗ της πόλης, θα λειτουργούν καθημερινά για όσους αναζητούν ζεστασιά.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top