Πολιτική

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Μητσοτάκης κατά Τουρκίας και Καμμένου

Με αφορμή την συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για τα 70 χρόνια από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, έστειλε ένα αυστηρό μήνυμα τόσο στην Τουρκία αλλά και στον πολιτικό κόσμο στην Αθήνα.

Εμμέσως πλην σαφώς άσκησε κριτική στην ρητορική του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου που απαντά σε ανάλογο ύφος με τους Αξιωματούχους της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία δήλωσε πως: «Εβδομήντα χρόνια μετά την ένωση, η Ελλάδα τιμά και προασπίζεται τα νησιά της. Τα Δωδεκάνησα αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του εθνικού χώρου. Κανένας δεν μπορεί να τα επιβουλευθεί. Κανείς δεν επιτρέπεται να τα αμφισβητήσει.

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να κάνει πράξη αυτήν την αυτονόητη πολιτική σε όλα τα επίπεδα. Διπλωματικά και επιχειρησιακά, πάντα σε κλίμα ομοψυχίας και αποφασιστικότητας. Διεκδικώντας της ενεργή στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της παγκόσμιας κοινότητας. Ειδικά όταν το διεθνές δίκαιο είναι με το μέρος μας».

Σε σχέση με την ασκούμενη πολιτική στα ελληνοτουρκικά από την κυβέρνηση και ειδικά από τον Πάνο Καμμένο τόνισε πως: «Προσέξτε όμως: Τίποτα δεν σου χαρίζουν ακόμη κι αν έχεις δίκιο. Όλα πρέπει να τα κερδίζεις. Η απελευθέρωση των Δωδεκανήσων δεν ήρθε «αυτόματα». Δεν ήρθε μόνο και μόνο, γιατί οι θέσεις μας ήταν δίκαιες. Απαίτησε μια σοβαρή, μια επίπονη προσπάθεια στο διεθνές πεδίο ως και τη Διάσκεψη της Ειρήνης.

Κι αυτό που μας μαθαίνει η ιστορία της ένωσης των Δωδεκανήσων – 70 χρόνια μετά – είναι η ανάγκη να γνωρίζουμε που βρίσκεται η Ελλάδα μέσα στη μεγάλη διεθνή σκακιέρα. Η δύναμη αυτή δεν βασίζεται στα μεγάλα λόγια. Δεν πηγάζει από ανούσιους παληκαρισμούς ή από εύκολους τυχοδιωκτισμούς. Όποτε, άλλωστε, τους επιχειρήσαμε, έφεραν την καταστροφή.

Η δύναμη μας βασίζεται στην ικανότητά μας να καταλαβαίνουμε τον κόσμο γύρω μας. Βασίζεται στο να συνομιλούμε αξιόπιστα με τους μεγάλους παίκτες. Βασίζεται στην σκληρή και συστηματική προσπάθεια. Βασίζεται στη δυνατότητά μας να είμαστε σοβαροί, να είμαστε ρεαλιστές και, πάνω από όλα, να είμαστε αξιόπιστοι».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top