Διεθνή

Αδειάζει η Κομισιόν τον Ντάισελμπλουμ για τα ποτά και τις γυναίκες

Aποστάσεις παίρνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, αφήνοντας ουσιαστικά μόνο του τον πρόεδρο του Eurogroup στις προσβλητικές δηλώσεις του προς τις χώρες του Νότου, που είπε ότι τα χρήματα που τους δόθηκαν τα “έφαγαν σε ποτά και γυναίκες”.

“Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τα σχόλια που κάνει”, είναι η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διά στόματος του εκπροσώπου της Μαργαρίτη Σχοινά. “Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πάντοτε εκφράζει το σεβασμό, τη συμπάθεια και την αγάπη του για τις χώρες της νότιας Ευρώπης”, πρόσθεσε όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί στα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup.

Και οι Ευρωπαίοι επίτροποι όμως πήραν αποστάσεις από τον κ. Ντάισελμπλουμ. Η Επίτροπος της ΕΕ για τον Ανταγωνισμό Μαργκρέτε Βεστάγκερ επέκρινε τον Πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ για τις δηλώσεις του που θεωρήθηκαν επικριτικές για τις χώρες της Νότιας Ευρώπης. “Μπορώ να πω ότι δεν θα τα έλεγα. Και νομίζω ότι είναι λάθος”, είπε η Βεστάγκερ σε συνέντευξη Τύπου.

Οι δηλώσεις του Ντάισελμπλουμ προκάλεσαν σφοδρές επικρίσεις στην Ισπανία και την Ιταλία και ο Πορτογάλος πρωθυπουργός ζήτησε την παραίτησή του.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top