Διεθνή

Αναταράξεις και παραίτηση στο επιτελείο του Φρανσουά Φιγιόν

Ο πρώην υπουργός Γεωργίας Μπρουνό Λε Μερ δήλωσε ότι παραιτείται από την ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του συντηρητικού προεδρικού υποψηφίου Φρανσουά Φιγιόν, μετά τη δήλωση αυτού του τελευταίου ότι θα συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του παρά την προαναγγελθείσα απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του από τη γαλλική δικαιοσύνη.

«Πιστεύω ότι πρέπει κανείς να τηρεί τον λόγο του, είναι απαραίτητο για την αξιοπιστία της πολιτικής», έγραψε ο Λε Μερ στο λογαριασμό του στο Twitter. «Γι’ αυτό παραιτούμαι από τα καθήκοντά μου ως εκπροσώπου της εκστρατείας του Φρανσουά Φιγιόν για τις ευρωπαϊκές και τις διεθνείς υποθέσεις».

Ο Λε Μερ εξήγησε πως ο Φιγιόν είχε δηλώσει αρχικά πως θα αποσυρθεί από την κούρσα για την προεδρία, εφόσον απαγγελθούν επισήμως κατηγορίες σε βάρος του.

Ο Φιγιόν ανακοίνωσε σήμερα πως εκλήθη από τους δικαστές και πως περιμένει ότι θα απαγγελθούν σε βάρος του κατηγορίες στο πλαίσιο της έρευνας για πληρωμές από δημόσια χρήματα της συζύγου και των παιδιών του, για τις οποίες ο ίδιος υποστηρίζει πως ήταν νόμιμες.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top