Διεθνή

ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ Ο ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: «Εγώ θα έρθω, δεν με σταματάει κανείς!»

Το… χαβά του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αφού δεν καταλαβαίνει από απαγορεύσεις, ακόμα κι αν αυτές προέρχονται από τη Γερμανία.

Λίγες ώρες αφού οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να κλείσουν το χώρο όπου είχε προγραμματιστεί πολιτική συγκέντρωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, ο ίδιος ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έστειλε μήνυμα πως δεν υποχωρεί, δίνοντας συνέχεια στον πόλεμο Γερμανίας-Τουρκίας.

«Θα πάω. Κανένας δεν μπορεί να με σταματήσει», δήλωσε στην εφημερίδα «Hurriyet» μετά την ανακοίνωση εκπροσώπου των δημοτικών αρχών του Αμβούργου ότι έκλεισε το κέντρο όπου ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει ο υπουργός επειδή δεν διέθετε σύστημα πυρανίχνευσης. Σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές, αναζητείται νέος χώρος για τη συγκέντρωση του Τσαβούσογλου.

Όλα αυτά στη σκιά των προκλητικών δηλώσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για ναζιστικές πρακτικές από πλευράς της Γερμανίας, επειδή αποφάσισαν να ανακαλέσουν την άδεια για την πραγματοποίηση τριών άλλων συγκεντρώσεων υπέρ του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου για μεταρρύθμιση του τουρκικού Συντάγματος και για ενίσχυση των εξουσιών του.

Ο Ερντογάν χρειάζεται ισχυρή στήριξη από την τουρκική κοινότητα της Γερμανίας που αριθμεί 1,5 εκατομμύριο ψηφοφόρους για να διασφαλίσει την ενίσχυση των εξουσιών του, κάτι που όπως ο ίδιος διατείνεται είναι απαραίτητο για την ασφάλεια μιας χώρας που αντιμετωπίζει απειλές από Ισλαμιστές και Κούρδους ενόπλους κι η οποία ακόμη ανακάμπτει από τις επιπτώσεις του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Δυτικοευρωπαίοι αξιωματούχοι κι οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν εκφράσει ανησυχία ότι οι μεταρρυθμίσεις μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο το δημοκρατικό έλεγχο.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top