Ελλάδα

Αποκλείστηκε χωριό από τα σκουπίδια στη Ζάκυνθο

Το “Φιόρο του Λεβάντε” τους τελευταίους μήνες πνίγεται στα σκουπίδια, που είναι συσσωρευμένα σε τεράστιες στοίβες. Οι περιοχές μάλιστα που βρίσκονται μακριά από την πόλη και που δεν καθαρίστηκαν ποτέ, ούτε όταν έγιναν αποσπασματικές προσπάθειες αποκομιδής, υποφέρουν πραγματικά. Τα σκουπίδια σχηματίζουν τεράστιους σωρούς που συχνά κλείνουν εισόδους οικιών.

Η έντονη δυσοσμία κάνει την καθημερινότητα των Ζακυνθινών αβάσταχτη, ενώ όσο μπαίνουμε στην άνοιξη και η θερμοκρασία ανεβαίνει, δεν λείπουν από το εφιαλτικό σκηνικό έντομα και ποντίκια, που εισβάλλουν σε σπίτια και μαγαζιά.

Ο φακός του imerazante.gr βρέθηκε στην Αγριλιά, εκεί όπου άγνωστοι έσπρωξαν σκουπίδια από μια μεγάλη στοίβα, κλείνοντας, έτσι, τον κεντρικό δρόμο του χωριού κι εμποδίζοντας τη διέλευση των οχημάτων. Οι κάτοικοι δηλώνουν αγανακτισμένοι αλλά και φοβισμένοι, καθώς δεν αποκλείουν την πιθανότητα εμφάνισης μολυσματικών ασθενειών.

Ο κ. Δημήτρης Ζούγρας, κάτοικος της περιοχής, λέει ότι «αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο, όποιος κι αν το έκανε αυτό. Όσο ήταν χειμώνας, μας έσωζε το κρύο, αλλά τώρα που μπήκαμε στο Μάρτιο και ‘πιάσαν οι όστριες, το πράγμα δεν πάει άλλο, το ξέρετε καλύτερα από εμάς. Όλος ο δρόμος, σε όλο το χωριό, είναι γεμάτος σωρούς με σκουπίδια. Είμαστε θαμώνες σε αυτό το καφενείο και έτσι όπως ερχόμαστε, έτσι φεύγομε τροχάδην, από τη βρώμα».

«Τα σκουπίδια είναι εδώ από τις αρχές Νοεμβρίου και έχουμε Μάρτη. Εγώ είμαι άρρωστος, έχω κάνει επέμβαση ανοιχτής καρδιάς και κινδυνεύω», καταγγέλλει άλλος κάτοικος της περιοχής, ο κ. Σάββας Βυθούλκας, ιδιοκτήτης παρακείμενου καφενείου-μίνι μάρκετ. «Παίρνω τον πρόεδρο παίρνω σε γραφεία, κανείς δεν μου δίνει σημασία, κι έτσι κάλεσα εσάς να το προβάλλετε», προσθέτει.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top