Διεθνή

Αφίσες για «δημοπρασίας σκλάβων» σε σχολείο των ΗΠΑ

Σάλος προκλήθηκε στις ΗΠΑ από την ιδέα ενός σχολείο στο Νιου Τζέρσι να ζητήσει από μαθητές της πέμπτης τάξης να δημιουργήσουν αφίσες από δημοπρασίες σκλάβων, στο πλαίσιο μιας εργασίας.

Οι αφίσες περιλάμβαναν φράσεις όπως: «Άντρες: ηλικίας 20-26, δυνατοί» και «Αν, ετών 12, ένα καλό κορίτσι για το σπίτι». Οι μαθητές δημιούργησαν ακόμη και αφίσες για καταζητούμενους, πιθανότατα για σκλάβους που το είχαν σκάσει.

Μετά από μαζικάτα παράπονα γονέων και άλλων πολιτών για την εργασία, οι αφίσες αφαιρέθηκαν από τους τοίχους του δημοτικού σχολείου και ο υπεύθυνος του σχολείου αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για αυτή την «πολιτισμική αναισθησία».

«Παρόλο που δεν ήταν η πρόθεσή μας, αναγνωρίζουμε ότι το παράδειγμα μιας δημοπρασίας σκλάβων μέσω αφισών, παρότι ιστορικά σχετικό, ήταν πολιτισμική αναισθησία», δήλωσε ο υπεύθυνος του σχολείου.

«Βεβαίως κατανοούμε και σεβόμαστε τις έντονες αντιδράσεις που είχαμε από γονείς όταν είδαν τις αφίσες», σημείωσε ακόμη σε μια δήλωσή του στο CNN. Στους μαθητές ανατέθηκε να εξετάσουν «τον άσχημο και θεμελιακό ρόλο που η δουλεία έπαιξε στην Αμερική».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top