Διεθνή

Βίλντερς: Να απαγορευτεί οποιαδήποτε πολιτική συγκέντρωση τούρκων αξιωματούχων στην Ολλανδία

Ο Ολλανδός ακροδεξιός πολιτικός Γκέερτ Βίλντερς, που αναμένεται να αποκομίσει σημαντικά κέρδη στις βουλευτικές εκλογές της 15ης Μαρτίου, δήλωσε σήμερα ότι θα απαγόρευε σε Τούρκους αξιωματούχους να πραγματοποιήσουν εκστρατεία στην Ολλανδία, ενόψει του δημοψηφίσματος στην Τουρκία.

Την Παρασκευή η ολλανδική κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι τα σχέδια των τουρκικών αρχών να οργανώσουν μια προεκλογική συγκέντρωση στο Ρότερνταμ είναι «ανεπιθύμητα», ωστόσο δεν προσπάθησε να τα αποτρέψει.

Ο Βίλντερς είπε σε δημοσιογράφους στο Άμστερνταμ ότι η απάντηση του πρωθυπουργού της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε ήταν «πολύ αδύναμη. Θα ενεργούσα με διαφορετικό τρόπο».

«Θα κήρυσσα… όλο το υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας persona non grata» είπε ο Βίλντερς.

Ο Ολλανδός πολιτικός αποκάλεσε τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «ισλαμοφασίστα» και τόνισε την αντίθεσή του στην προσπάθειές του αναθεώρησης του Συντάγματος στην Τουρκία προκειμένου να ενισχύσει τις εξουσίες του.

Το ακροδεξιό, αντιισλαμικό Κόμμα για την Ελευθερία (PVV) του Βίλντερς, που τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης εισόδου στους μουσουλμάνους πρόσφυγες και μετανάστες και το κλείσιμο των τεμενών, έρχεται ισόπαλο με το συντηρητικό κόμμα του πρωθυπουργού Ρούτε, το VVD, ενόψει των γενικών εκλογών της 15ης Μαρτίου.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top