Διεθνή

Γάλλος δικηγόρος χάρισε κοστούμια αξίας 13.000 ευρώ στον Φιγιόν

Ένας δικηγόρος από το Παρίσι, γνωστός για τις διασυνδέσεις του με πολλούς Αφρικανούς ηγέτες, παραδέχθηκε σήμερα ότι αγόρασε κοστούμια αξίας 13.000 ευρώ για τον υποψήφιο της κεντροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές, Φρανσουά Φιγιόν, τα οποία του προσέφερε ως «δώρο φιλίας».

Αυτό το δώρο προσφέρθηκε χωρίς «να υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων ούτε αθέμιτη άσκηση επιρροής» διαβεβαίωσε ο Ρομπέρ Μπουρζί, δικηγόρος που ειδικεύεται στις σχέσεις Γαλλίας-Λιβάνου, σε μια δήλωση που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Δεν τον συνάντησα ποτέ στα κεντρικά γραφεία της εκστρατείας του ούτε σε (πολιτικές) συγκεντρώσεις», υπογράμμισε.

Η έρευνα περί αργομισθίας μελών της οικογένειάς του, που είχε ως αποτέλεσμα ο Φιγιόν να βρεθεί κι ο ίδιος στο μικροσκόπιο των αρχών μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας, διευρύνθηκε και πλέον διερευνώνται και οι συνθήκες υπό τις οποίες ο Φιγιόν δέχθηκε ως δώρο αυτά τα πανάκριβα κοστούμια.

Η εφημερίδα Le Monde αποκάλυψε ότι ο Μπουρζί παρήγγειλε από τη μπουτίκ Arnys στο Παρίσι την 7η Δεκεμβρίου του 2016 ρούχα για τον πρώην πρωθυπουργό αξίας 13.000 ευρώ. Το ποσό αυτό καταβλήθηκε την 20η Φεβρουαρίου.

«Ένα απλό δώρο χωρίς καμία σύγκρουση συμφερόντων ούτε αθέμιτη άσκηση επιρροής», τονίζεται στην δήλωσή του δικηγόρου, ο οποίος διετέλεσε μεταξύ άλλων σύμβουλος του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί για την Αφρική.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top