Ελλάδα

Δείτε τον ουρανό με… άλλο μάτι στο Αστεροσκοπείο Αθηνών

Το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ξεκινά μία νέα σειρά παρατηρήσεων του νυχτερινού ουρανού σε συνδυασμό με μουσικές εκδηλώσεις, με τίτλο «Μουσικοί Αστερισμοί».

Αστρονομικά και μουσικά μονοπάτια μάς οδηγούν στον λόφο της Πνύκας και στο τηλεσκόπιο Δωρίδη, για να κατευθυνθούμε από τους ήχους της μουσικής στη θέαση αστερισμών του ανοιξιάτικου και καλοκαιρινού ουρανού, καθώς και στην παρατήρηση ουρανίων αντικειμένων μέσα από το ιστορικό τηλεσκόπιο.

Ξεκινούν την Κυριακή, 19 Μαρτίου, λίγο πριν την εαρινή ισημερία. «Στον Αστερισμό της Λύρας», με τον τσελίστα και λυράρη Γιώργο Καλούδη, σε αυτοσχεδιασμούς και ανέκδοτες συνθέσεις.

Ακολουθούν, στις 23 Απριλίου οι «Jazz & Baroque Αστερισμοί». Μία μουσική συνάντηση ανάμεσα στις κιθάρες του Τηλέμαχου Μούσα, την αυθεντική jazz φωνή της Νάσιας Γκόφα και του σολίστα του μουσικού πριονιού Νίκου Γιούσεφ. Οι τρεις μουσικοί μιξάρουν τα ηχοχρώματα του Μοντεβέρντι με Ντιούκ Έλινγκτον και δημιουργούν μία κατανυκτική ατμόσφαιρα. Μαζί τους συμπράττει η σοπράνο Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού με τραγούδια του 16ου αιώνα. Ηχογραφημένοι ήχοι από το διάστημα ενσωματώνονται στις ενορχηστρώσεις.

Οι συναυλίες ξεκινούν στος 20:30 και μετά το τέλος ακολουθεί παρατήρηση με το τηλεσκόπιο Δωρίδη στον λόφο των Νυμφών. Είναι απαραίτητη η προαγορά εισιτηρίων.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top