Διεθνή

«Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Μπαράκ Ομπάμα παρακολουθούσε το επιτελείο του Τραμπ»

Ένας Ρεπουμπλικανός βουλευτής, ο επικεφαλής μιας Εποπτικής Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, τόνισε σήμερα ότι δεν έχει δει καμία άμεση απόδειξη που να στηρίζει τον ισχυρισμό του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι ο προκάτοχός του, ο Μπαράκ Ομπάμα, παρακολουθούσε τις επικοινωνίες του.

«Μέχρι τώρα, δεν έχω δει τίποτα που να στηρίζει αυτά που είπε ο πρόεδρος» είπε ο Τζέισον Τσάφετζ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Το Σάββατο ο Τραμπ υποστήριξε, χωρίς όμως να παράσχει καμία απόδειξη, ότι το 2016 ο Ομπάμα διέταξε την υποκλοπή των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του προεκλογικού επιτελείου του από τον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη όπου βρισκόταν το «αρχηγείο» του.

Ο Λευκός Οίκος ζήτησε από το Κογκρέσο (που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους) να εξετάσει, στο πλαίσιο της έρευνάς του για το κατά πόσο η Ρωσία επηρέασε τις προεδρικές εκλογές, και το αν η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα έκανε κατάχρηση της εξουσίας της. Ένας αξιωματούχος των ομοσπονδιακών υπηρεσιών επιβολής του νόμου είπε ότι ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ ζήτησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να απορρίψει τον ισχυρισμό του Τραμπ περί παρακολουθήσεων γιατί δεν είναι αληθής και πρέπει να διορθωθεί. Μέχρι τώρα πάντως το υπουργείο δεν έχει προβεί σε μια τέτοια ενέργεια.

Ο Τσάφετζ είπε ότι η Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής θα χρειαστεί κάποιο χρόνο για να εξετάσει τον ισχυρισμό περί παρακολουθήσεων και ότι η επιτροπή στην οποία προεδρεύει ο ίδιος θα διαδραματίσει υποστηρικτικό ρόλο στην έρευνα.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top