Ελλάδα

Διατηρείται η προσωρινή διαταγή για να μην υποβαθμιστεί το σήμα το Mega

Το «πράσινο φως» άναψε η δικαιοσύνη στην διατήρηση της προσωρινής διαταγής που αφορά στο καθεστώς ρύθμισης των οφειλών με την καταβολή μηνιαίων δόσεων ύψους 40.000 ευρώ μέχρι την έκδοση της δικαστικής απόφασης, σχετικά με την προσφυγή των τεχνικών της ΕΤΙΤΑ για να μην υποβαθμιστεί το σήμα του τηλεοπτικού σταθμού Mega από την Digea.
Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου συζητήθηκε σήμερα η αίτηση των τεχνικών με την εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, την ΕΣΗΕΑ και την ΕΠΗΕΑ, να κάνουν πρόσθετη παρέμβαση στο Δικαστήριο.

Ο πρόεδρος της ΕΤΙΤΑ Γιώργος Σκεπετζάκης, καταθέτοντας στο δικαστήριο, τόνισε πως στην περίπτωση που υποβαθμιστεί το σήμα του Mega ο σταθμός θα υποστεί μεγάλη ζημία καθώς οι διαφημίσεις θα σταματήσουν να προβάλλονται. Και αυτό γιατί, όπως είπε, για να δώσουν οι εταιρίες διαφήμιση, το σήμα του σταθμού πρέπει να είναι άψογο, δηλαδή χωρίς «χιόνι» και με σωστή ποιότητα ήχου.

«Σήμερα η ΤΥΛΕΤΥΠΟΣ εισπράττει. Θέλουμε το κανάλι ανοιχτό, γιατί πρέπει να σωθούν οι θέσεις εργασίας. Υπάρχουν 500 άτομα που περιμένουν να δουν ποια θα είναι εξέλιξη του μεγάλου καναλιού», επεσήμανε είπε ο κ. Σκεπετζάκης.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της ΕΤΙΤΑ υπογράμμισαν ότι μετά την έκδοση της προσωρινής διαταγής έχει γίνει ρύθμιση και οι καταβολές γίνονται κανονικά.

Ο προϊστάμενος του διαφημιστικού τμήματος του Mega, από την πλευρά του, συμπλήρωσε ότι μόλις οι διαφημιζόμενοι ενημερώθηκαν για την επικείμενη υποβάθμιση του σήματος, άρχισαν να επικοινωνούν με τον τηλεοπτικό σταθμό, εμφανώς αναστατωμένοι.

Η μάρτυρας της Digea υποστήριξε ότι η εταιρεία έδειξε μεγάλη ανοχή, καθώς το χρέος της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ προς την Digea ήταν πέρυσι τον Απρίλιο στις 500.000 ευρώ, ωστόσο δεν προχώρησε σε καταγγελία της σύμβασης που ήταν το επαχθέστερο μέτρο.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top