Πολιτική

Εκνευρισμός Τζανακόπουλου για τις διαρροές από τους δανειστές

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση για εφαρμογή των μέτρων από το 2018», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και σημείωσε πως «οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν απατήσεις των δανειστών έξω από το συγκεκριμένο πλαίσιο που έχει ήδη περιγραφεί από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης στερούνται αληθείας».

«Σε αυτή ειδικά τη φάση της τεχνικής διαπραγμάτευσης είναι αναγκαίο όλες οι πλευρές να είναι προσεκτικές ως προς τις πληροφορίες που διοχετεύουν στον Τύπο. Η διαπραγμάτευση οφείλει να γίνεται στο πεδίο και όχι μέσω διαρροών που μόνο σύγχυση προκαλούν στους Έλληνες πολίτες», είπε ο κ. Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε επίσης πως η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο και αυτό εκφράζουν οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη και του αντιπροέδρου Άδωνι Γεωργιάδη.

Μίλησε για «παλινωδίες» στη γραμμή της ΝΔ και χαρακτήρισε το «λιγότερο ατυχείς» δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη, με τις οποίες, όπως είπε, «ούτε λίγο ούτε πολύ κάλεσε κάθε ενδιαφερόμενο να ασκήσει επιθετική κερδοσκοπία στην Ελλάδα».

«Είναι τεράστια η ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επί μήνες τροφοδότησε και συντήρησε κινδυνολογικά σενάρια που έβλαψαν την ελληνική οικονομία για λόγους πολιτικής. Ο λόγος που επέλεξε αυτή την τακτική η ΝΔ είναι επειδή προφανώς βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο», επισήμανε.

Ο κ. Τζανακόπουλος ζήτησε επίσης να δώσει στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τα επίμαχα «πόθεν έσχες», για τα οποία γίνεται δικαστική έρευνα, ενώ εξέφρασε και την ικανοποίηση της κυβέρνησης για το γεγονός ότι άρχισε η δίκη για την υπόθεση της Siemens.

«Η ελληνική κυβέρνηση αναμένει με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της δικαστικής έρευνας που έχει κινήσει σε σχέση με το “πόθεν έσχες” του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μητσοτάκη. Για μια ακόμη φορά καλούμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δώσει τα επίμαχα “πόθεν έσχες” στη δημοσιότητα, ώστε να μη μείνει καμία σκιά σε σχέση με την περιουσιακή του κατάσταση αλλά και τις οικονομικές δραστηριότητες της συζύγου του», είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Υπουργικό συμβούλιο στις 6 Μαρτίου

Ο κ. Τζανακόπουλος ανακοίνωσε ακόμη ότι τη Δευτέρα 6 Μαρτίου θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο με θέμα της ημερήσιας διάταξης το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που συντάχθηκε με ευθύνη του υπουργείου Οικονομίας και με τη συμμετοχή όλων των παραγωγικών υπουργείων.

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης και το 2017 θα παρουσιάσει ακόμα πιο θετικά αποτελέσματα, επισήμανε. Είπε ακόμα ότι το επόμενο διάστημα θα εντατικοποιηθεί ο δημόσιος διάλογος για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ώστε σύντομα να προχωρήσει και η σχετική κοινοβουλευτική διαδικασία.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top