Αθλητισμός

Εναντίον της Ελλάδας αλλά και του Ερντογάν οι οπαδοί της Μπεσίκτας χθες

Όχι μόνο εναντίον της Ελλάδας αλλά και εναντίον του …Ταγίπ Ερντογάν φώναζαν οι οπαδοί της Μπεσίκτας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με τον Ολυμπιακό χθες το βράδυ – όπως γράφει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου στο προσωπικό του site.

Τραγουδούσαν επίσης με νόημα το εμβατήριο που παραπέμπει στον Κεμάλ με την σφαγή της Σμύρνης και την Μικρασιατική καταστροφή: “Στης Σμύρνης τα βουνά ανθίζουν τα λουλούδια, από εκεί που ο ήλιος ανατέλλει… ο εχθρός μας το βάζει στα ποδιά σαν αέρας. Ζήτω ο Μουσταφά Κεμαλ, εσύ που έριξες τον εχθρό στην θάλασσα…”.

Οι οπαδοί της Μπεσίκτας είχαν πρωτοστατήσει στα επεισόδια του πάρκου Γκεζί το 2013 που είχαν συγκλονίσει την Κωσταντινούπολη και έκτοτε έχουν μια ιδιότυπη βεντέτα με το καθεστώς Ερντογάν – ο οποίος εξάλλου είναι οπαδός της Φενέρμπαχτσε. Καθώς το καθεστώς στρέφεται εναντίον οποιουδήποτε διαμαρτύρεται, οι οπαδοί της Μπεσίκτας έχουν υιοθετήσει το εμβατήριο αυτό που υμνεί τον Κεμαλ για να προκαλούν κάθε φορά τον Ερντογάν, χωρίς όμως να μπορεί η αστυνομία να στραφεί εναντίον τους!

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top