Ελλάδα

Επαναφορά της ρύθμισης των 100 δόσεων ζητούν οι επαγγελματίες

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα έστειλε η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) με την οποία διεκδικεί τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις, τη θέσπιση ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού και την επαναφορά της ρύθμισης των 100 δόσεων για χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα επαγγελματικά ακίνητα.

«Η πλειονότητα των επαγγελματιών αντιμετωπίζει σήμερα ζητήματα οικονομικής επιβίωσης και παραμονής στην αγορά. Η υπερφορολόγηση σε συνδυασμό με τις νέες ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό οδηγούν σε δρόμους αβεβαιότητας ακόμη και όσους άντεξαν μέχρι σήμερα» αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης.

Κάνει, τέλος, ιδιαίτερη μνεία και στον ΦΠΑ των πολύ μικρών επιχειρήσεων, αναφέρονται πως αν μειωνόταν, τότε θα δινόταν πραγματική ανάσα στην αγορά, όπως και αν ελαφρυνόταν η φορολόγηση των παροχών σε είδος. «Η κατάργηση του πόθεν έσχες για την αγορά επιχειρήσεων και επαγγελματικών ακινήτων θα ενίσχυε πολλές επιχειρήσεις, χωρίς κανένα δημοσιονομικό κόστος» προσθέτει.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top