Ελλάδα

Εργαστήριο πλαστών διαβατηρίων εντοπίστηκε στα Εξάρχεια

Επιχείρηση-χρυσωρυχείο διακίνησης μεταναστών από την Ελλάδα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με πλαστά έγγραφα και υψηλές αμοιβές, που είχαν στήσει στο κέντρο της Αθήνας τα μέλη οργανωμένου κυκλώματος με διεθνείς διασυνδέσεις, εξαρθρώθηκε από το τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Μετά απο πληροφορίες και στοχευμένες έρευνες, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση την Τετάρτη, κατά την οποία συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί, μέλη του κυκλώματος, στα Εξάρχεια και στον Κολωνό, ενώ εντοπίστηκε ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων, με τα οποία οι δράστες εφοδίαζαν τους μετανάστες, για να τους στείλουν στην συνέχεια αεροπορικώς σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Το εργαστήριο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ήταν εγκατεστημένο σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια, ενώ η εγκληματική οργάνωση διατηρούσε άλλα δύο διαμερίσματα στον Κολωνό, στα οποία έκρυβε τα πλαστά έγγραφα.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, τα μέλη της οργάνωσης αποκόμιζαν τεράστια κέρδη, καθώς για την παράνομη προώθησή των μεταναστών εισέπρατταν από 3.500 έως 6.000 ευρώ κατ’ άτομο, ενώ η αμοιβή για την προμήθεια των ταξιδιωτικών εγγράφων, κυμαινόταν από 600 έως 1.500 ευρώ ανάλογα με το είδος και τη χώρα προέλευσης. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 955 ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων χωρών, μεγάλος αριθμός των οποίων ανήκουν σε σειρά κλεμμένων, ή απολεσθέντων εντύπων από διάφορες χώρες, γεγονός που αποδεικνύει τη διεθνή δράση του κυκλώματος.

Στο διαμέρισμα στα Εξάρχεια που εντοπίσθηκε το εργαστήριο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένας εκτυπωτής, ένας θερμοκολλητής και διάφορα εργαλεία παραχάραξης εγγράφων. Βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν 6.320 ευρώ, 2.013 δολάρια ΗΠΑ, 5.500 κορώνες Νορβηγίας, 3.060 κορώνες Σουηδίας και 410 λέβα Βουλγαρίας, ενώ επίσης κατασχέθηκε ένα πολυτελές Ι.Χ. Αυτοκίνητο.

Συλληφθέντες είναι δύο Ιρακινοί, ηλικίας 24 και 30 ετών, ένας 58χρονος υπήκοος Συρίας και ένας 46χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top