Ελλάδα

Η Εφορία μπορεί να σε πλακώσει: Κομμάτι από κτίριο ΔΟΥ έπεσε πάνω σε ταξί

Είναι γεγονός ότι πολλοί νιώθουμε ότι η Εφορία μας πλακώνει κάποιες φορές. Αυτή τη φορά όμως, αυτό έγινε στην κυριολεξία! Ένα κομμάτι σοβά από το κτίριο της ΔΟΥ Χανίων αποκολλήθηκε και έπεσε πάνω σε ένα ταξί που βρισκόταν σταθμευμένο κάτω από το κτίριο!

Μάλιστα το περιστατικό, που ευτυχώς δεν οδήγησε σε σοβαρότερα προβλήματα συνέβη σε ώρα αιχμής: στις 12 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το flashnews, οι εργαζόμενοι στην Εφορία Χανίων έχουν αρχίσει να φοβούνται για την σωματική τους ακεραιότητα.

Παρ’ ότι στην είσοδο της ΔΟΥ υπάρχει προστατευτικό δίχτυ και σκαλωσιά, δεν κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία του σοβά!

Τα προβλήματα, ωστόσο, δεν σταματούν μόνο στις στα διαβρωμένα εξωτερικά τοιχώματα αλλά τίθεται και θέμα ανθυγιεινής εντός του κτιρίου. Χαρακτηριστικά αναφέρει ο σύλλογος εργαζομένων ότι στον 2ο και 3ο όροφο η εικόνα του χώρου έχει παραμείνει αναλλοίωτη από κατασκευής του κτιρίου εδώ και 40 και πλέον έτη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του συλλόγου:

“Με την αφορμή ενός παρ’ ολίγο μοιραίου περιστατικού που έλαβε χώρα εν ώρα εργασίας μας στην Υπηρεσία, επανερχόμαστε στο θέμα των ανεπαρκών και επικίνδυνων κτιριακών υποδομών της Δ.Ο.Υ. Χανίων.

Το ζήτημα έχουμε επανειλημμένα αναφέρει προφορικώς και εγγράφως. Ενδεικτικά, πρόσφατα με το με αριθμ. πρωτ. 198/8-2-2017 έγγραφό μας, απευθυνόμενοι στους προϊσταμένους μας, εκθέσαμε αναλυτικά την κατάσταση την οποία βιώνουμε καθημερινά. Στο ως άνω έγγραφο επισημαίνουμε για μία ακόμη φορά τον ορατό κίνδυνο για εργαζόμενους, φορολογούμενους και διερχόμενους από τα διαβρωμένα εξωτερικά τοιχώματα του κτιρίου που αποκολλώνται σταδιακά, αλλά και από το ανθυγιεινό εσωτερικό περιβάλλον των β΄ και γ΄ ορόφων, όπου η εικόνα του χώρου έχει παραμείνει αναλλοίωτη από κατασκευής του κτιρίου εδώ και 40 και πλέον έτη, με ότι αυτό συνεπάγεται. Ενόψει όλων αυτών ζητούσαμε την άμεση επέμβασή των αρμοδίων για να αποφευχθούν τα χειρότερα και να διασφαλιστεί ένα αξιοπρεπές εργασιακό περιβάλλον για όλους μας.

Δυστυχώς σήμερα επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες μας, καθώς γίναμε μάρτυρες ενός παρ’ ολίγο μοιραίου συμβάντος, το οποίο δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει απαρατήρητο.

Ειδικότερα, περί τις 12 η ώρα, ένα τμήμα επιχρίσματος (σοβάς) αποκολλήθηκε από την πρόσοψη του κτιρίου επί της οδού Τζανακάκη και κατέπεσε σε όχημα Ταξί που βρισκόταν σταθμευμένο σε πιάτσα, μπροστά στην είσοδο της υπηρεσίας μας. Το προστατευτικό δίχτυ και η σκαλωσιά που είναι τοποθετημένα μπροστά στην είσοδο της Δ.Ο.Υ. δεν στάθηκαν ικανά να ανακόψουν την πορεία του επιχρίσματος, πλην όμως να την παρεκκλίνουν –κατά ευτυχή συγκυρία- μόνο προς την οροφή του οχήματος και όχι στους παρακείμενους οδηγούς και διερχόμενους πεζούς.

Η σωματική ακεραιότητα, όμως, και η ζωή όλων μας είναι ζητήματα που δεν πρέπει να επαφίενται στον παράγοντα της τύχης. Την επόμενη φορά ίσως δεν σταθούμε τυχεροί και σημειωθούν τραυματισμοί ή θρηνήσουμε ακόμη και θύματα.

Το παραπάνω συμβάν θεωρούμε ότι πρέπει να φέρει όλους μας προ των ευθυνών μας. Είναι πλέον ζήτημα επιτακτικό να ληφθούν πρωτοβουλίες και να γίνουν ενέργειες προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα με άμεση επισκευή/αποκατάσταση των φθορών του κτιρίου και με παράλληλη ριζική ανακαίνιση των β’ και γ’ ορόφων, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ποιότητα όχι μόνο της εργασίας μας, αλλά και της ίδιας της υγείας και ζωής μας. “

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top