Διεθνή

Η ιστορία της 10 μηνών Ντομινίκ με τα 4 πόδια και τις 2 σπονδυλικές!

Η ιστορία της ζωής της σύντομη, πολύ σύντομη αλλά συγκλονιστική. Η μικρή Ντομινίκ είναι σήμερα 10 μηνών. Θα μπορούσε να έχει ένα δίδυμο αδελφάκι αλλά δεν έχει. Αντ’ αυτού η Ντομινίκ έχει 4 πόδια και 2 σπονδυλικές στήλες.

Γιατί το παρ’ ολίγον αδελφάκι της Ντομινίκ δεν αναπτύχθηκε τελικά ποτέ μέσα στην κοιλιά της μαμάς τους αλλά προσκολλήθηκε παρασιτικά στη Ντομινίκ με αποτέλεσμα εκείνη να γεννηθεί με σοβαρά προβλήματα και δυσμορφίες.

Και όλα ξεκίνησαν με μια φωτογραφία…

Ένας χρήστης του Facebook από την Ακτή Ελεφαντοστού ανήρτησε μια φωτογραφία με την οποία ζητούσε από κάποια οικογένεια να αναλάβει να φιλοξενήσει τη Ντομινίκ για όσο καιρό χρειαζόταν μέχρι να λάβει την απαραίτητη ιατρική μέριμνα στο νοσοκομείο Park Ridge του Ιλινόις, που θα της έδινε μια ευκαιρία να ζήσει φυσιολογικά.

Η φωτογραφία έφτασε στο Children’s Medical Missions West, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που βοηθά παιδάκια σε όλο τον κόσμο να λάβουν ιατρικές θεραπείες για σπάνια προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν.

Τότε ήταν που η Nancy Swabb είδε τη φωτογραφία και το αίτημα για βοήθεια στη μικρή Ντομινίκ.

Οι περιπτώσεις των παρασιτικών διδύμων είναι εξαιρετικά σπάνιες, μια από αυτές όμως ήταν η Ντομινίκ.

Αν δεν έμπαινε στο χειρουργείο σύντομα, η ζωή της Ντομινίκ θα έφτανε γρήγορα στο τέλος της: η καρδιά και οι πνεύμονές της δεν μπορούσαν να στηρίξουν ουσιαστικά 2 σώματα.

Όμως στην πατρίδα της Ντομινίκ τέτοιες εγχειρίσεις είναι ανήκουστες.

Όμως η Nancy έμενε μόλις λίγα χιλιόμετρα από το νοσοκομείο του Park Ridge, ένα από τα ελάχιστα στον κόσμο που θα μπορούσαν να αναλάβουν την εγχείριση!

Και έτσι αυτή και ο σύζυγός της Tim πήραν την απόφαση.

Συγκινητική ήταν και η βοήθεια των γειτόνων της Nancy που σε λιγότερο από 3 μέρες συγκέντρωσαν όλα όσα μπορεί να χρειαστεί ένα μωρό 10 μηνών και μάλιστα με τις ανάγκες της Ντομινίκ: από πάνες και γάλατα μέχρι ειδικό καροτσάκι…

Στην προσπάθεια βοήθησαν και οι δυο υιοθετημένες κόρες της Nancy, η Lena, ετών 15 και η Mara, 9 ετών!

Όλη η γειτονιά υποδέχτηκε την μικρή Ντομινίκ, με μια εξαιρετικά θερμή υποδοχή στις 5 Φεβρουαρίου.

“Η Ντομινίκ είναι τόσο τρυφερή και δεκτική στην αγάπη των άλλων που γνωρίζαμε ότι έρχεται από μια οικογένεια που είχε λάβει πολλή αγάπη” λέει η Nancy στο CNN.

Η Nancy αφηγείται στο CNN πώς οι γείτονες βοηθούσαν στη φροντίδα της Ντομινίκ κάθε μέρα!

Στις 8 Μαρτίου προγραμματίστηκε το εξαιρετικά κρίσιμο χειρουργείο που θα χάριζε στη Ντομινίκ μια νέα ευκαιρία στη ζωή!

Με τη βοήθεια της 3-D τεχνολογίας οι γιατροί έφτιαξαν μοντέλο των σπονδυλικών της Ντομινίκ για να ξέρουν πού θα χειρουργήσουν. Μέσα στο χειρουργείο ανακάλυψαν και μια δεύτερη σπλήνα, πίσω από τα 2 παρασιτικά πόδια στην πλάτη της Ντομινίκ.

Περισσότεροι από 50 γιατροί, νοσηλευτές και ειδικό προσωπικό συμμετείχε στην κρίσιμη εγχείριση.

Με πολύ κόπο, προσοχή και επιμέλεια, στο τέλος της 8ης Μαρτίου οι γιατροί είχαν στα χέρια τους “ένα υγιές και χαρούμενο μωρό” όπως λέει ο υπεύθυνος γιατρός για την επέμβαση Dr. Frank Vicari.

Πέντε μέρες μετά τη λεπτή αυτή επέμβαση η Ντομινίκ βγήκε χαμογελαστή από το νοσοκομείο. Χάριν στη δουλειά των γιατρών χρειάζεται λίγη μόνον μεταχειρουργική φροντίδα και θα επανέλθει πλήρως.

Οι γιατροί νιώθουν βέβαιοι πλέον ότι είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να υπάρξει κάποια επιπλοκή…

Στα μέσα Απριλίου η Ντομινίκ θα γυρίσει στην οικογένεια της.

Η Nancy ελπίζει πως οι δυο – πλέον- οικογένειες της Ντομινίκ θα συναντηθούν σύντομα από κοντά… Και θα δουν μαζί τη Ντομινίκ να μεγαλώνει…

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top