Ελλάδα

Η ΠΟΣΠΕΡΤ τα βάζει με τα… μηχανάκια της AGB

Την «ασυδοσία του μονοπωλίου της εταιρείας μετρήσεων Nielsen – AGB» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ, με αφορμή δημοσιεύματα που προαναγγέλλουν έρευνα για τα πεπραγμένα της, ενώ στηλιτεύει και τις πρακτικές της Digea και της ΑΕΠΙ.

«Δεν έχει ξεχαστεί ότι το μαύρο της ΕΡΤ βασίστηκε και σε δήθεν μετρήσεις της AGB που επικαλέστηκε ο κ. Σαμαράς», υπογραμμίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ, «και τώρα επικαλείται και ο κ. Μητσοτάκης, με στελέχη της ΝΔ για το νέο μαύρο που επιθυμούν».

Το συνδικαλιστικό όργανο της ΕΡΤ αναφέρει ότι ο τρόπος μέτρησης της τηλεθέασης από την Nielsen – AGB δεν είναι ολοκληρωμένος, αφού δεν περιλαμβάνει τη θέαση από υπολογιστή, τηλέφωνο, δορυφόρο κ.λπ., δεν καλύπτει ολόκληρη την επικράτεια, δεν λαμβάνει υπόψη της την θέαση στην ομογένεια, τοποθετεί μετρητές σε σπίτια με πολλές τηλεοράσεις, και δημιουργεί βάσιμες αμφιβολίες για αναξιοπιστία. Υπάρχει δικαιολογημένα η πεποίθηση ότι είναι διαβλητός και χωρίς καμία αξιοπιστία ο τρόπος μέτρησης της τηλεθέασης, τονίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ επισημαίνει ακόμα ότι «εδώ και τώρα πρέπει να σταματήσει αυτή η ″ασυδοσία″ και να σπάσει το ″απόστημα″». Επίσης, ζητά από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να γίνει μια ρύθμιση η οποία θα πάψει το μονοπώλιο των ″μετρήσεων″ της Nielsen – AGB και ότι αυτή η ρύθμιση θα διαφυλάσσει την αξιοπιστία και δικαιοσύνη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο για το εκπεμπόμενο πρόγραμμα και να προασπίζει τη δημόσια περιουσία και όχι τα συμφέροντα των ιδιωτών, όπως γίνεται μέχρι σήμερα. Υπογραμμίζει ότι το ″σπάσιμο″ αυτού του μονοπωλίου πρέπει να γίνει με διαυγή τρόπο και νομοθετικές πρωτοβουλίες, που να διασφαλίζουν κριτήρια διαφάνειας, γιατί «όπως έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα, οποιαδήποτε ιδιωτική πρωτοβουλία για ανταγωνισμό με αυτό το αντικείμενο, πέθαινε εν τη γενέσει της με τους γνωστούς τρόπους της αγοράς, γιατί έτσι βόλευε το σύστημα».

Επίσης, η ΠΟΣΠΕΡΤ καλεί τη διοίκηση της ΕΡΤ, όπως κάνει και με την Focus Bari (δεν δέχεται και δεν πληρώνει μετρήσεις στο ραδιόφωνο), να επιβάλει να μην γίνονται μετρήσεις για την ΕΡΤ από την εταιρεία Nielsen – AGB, έως ότου λυθεί το θέμα της διαφάνειας και της αξιοπιστίας.

«Σε κάθε περίπτωση πρέπει άμεσα να δοθεί διαφανής και δίκαιη λύση για το δημόσιο συμφέρον. Φτάνει πια με τα ιδιωτικά μονοπώλια που καθορίζουν τις ζωές μας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top