Ελλάδα

Θέλετε να μάθετε ιερογλυφικά; Αυτά και άλλα στα σεμινάρια Αιγυπτιολογίας!

Η έκθεση «Τουταγχαμών: Ταξίδι στην Αιωνιότητα» με τα πιστά αντίγραφα των ανεκτίμητων θησαυρών από τον τάφο του διάσημου Φαραώ, που πραγματοποιείται στον «Ελληνικό Κόσμο» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, παρατείνει τη λειτουργία της τουλάχιστον έως το τέλος Απριλίου.

Επιπλέον, λόγω της πολύ μεγάλης προσέλευσης του κοινού, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού συνδιοργανώνει με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αιγυπτιολογίας ένα συναρπαστικό κύκλο σεμιναρίων Αιγυπτιολογίας. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στον «Ελληνικό Κόσμο», από τις 31 Μαρτίου για 20 εβδομάδες.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να «μυηθούν» στην αρχαία αιγυπτιακή γλώσσα και ιδίως στην ιερογλυφική γραφή. Όπως αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το Ίδρυμα, μετά το πέρας των σεμιναρίων θα είναι σε θέση να αναγνώσουν απλές ιερογλυφικές επιγραφές. Επίσης, θα διδαχθούν αρκετά μαθήματα για την ιστορία, την τέχνη, τη θρησκεία, τη μουσική και την επιστήμη των αρχαίων Αιγυπτίων, με έμφαση στην κατασκευή των μεγάλων πυραμίδων.

Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν 20 πλήρη δίωρα εβδομαδιαία μαθήματα με σύγχρονα διαδραστικά οπτικοακουστικά μέσα και απευθύνονται, τόσο σε φοιτητές Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Θεολογίας ή Θετικών Επιστημών, όσο και στο ευρύ κοινό, σε ανθρώπους που αγαπούν και ενδιαφέρονται, εν γένει, για τον αιγυπτιακό πολιτισμό. Θα τα πραγματοποιήσει η αιγυπτιολόγος και αρχαιοαστρονόμος, διδάκτωρ Αστρονομίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ Αιγυπτιολογίας του Πανεπιστημίου της Limoges, Αλίκη Μαραβέλια.

Περισσότερες πληροφορίες στο Ελληνικό Ινστιτούτο Αιγυπτιολογίας (τηλ. 6981 191 480, hieg-aker.org@otenet.gr, http://hiegaker.wordpress.com) και στον Σύνδεσμο Ελληνίδων Επιστημόνων (info@see1924.gr, http://www.see1924.gr)

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top