Πολιτική

Κικίλιας: Τσίπρας και Τσακαλώτος φέρνουν από το παράθυρο 4ο μνημόνιο

Επίθεση στην κυβέρνηση για την εν εξελίξει διαπραγμάτευση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τσακαλώτος φέρνουν από το παράθυρο 4ο μνημόνιο».

Ξεκαθάρισε ότι «η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει το νέο πακέτο δημοσιονομικών μέτρων». Προσέθεσε δε ότι «την αποκλειστική ευθύνη την έχουν οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος και οι βουλευτές που στηρίζουν την πλειοψηφία τους. Αν είχαν γίνει εκλογές όπως ζητούσε η ΝΔ θα ήταν καλύτερα για τον ελληνικό λαό, γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ θα είχε πετύχει την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και θα είχε προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις».

Είπε ακόμη ότι το αίτημα των εκλογών «δεν σχετίζεται με το κλείσιμο της αξιολόγησης. Η ανασυγκρότηση της χώρας περνά μέσα από μία κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας δεν χωρά ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν ξέρει και δεν θέλει να συμμετάσχει. Ξέρει μόνο να επενδύει στον διχασμό».

Για το κλείσιμο της αξιολόγησης ο κ. Κικίλιας είπε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει μία σειρά από δηλώσεις και προβλέψεις που έχουν διαψευστεί. «Εμείς δεν είμαστε μάντεις, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η καθυστέρηση κοστίζει. Είδαμε πόσο κόστισε η καθυστέρηση στην πρώτη αξιολόγηση. Εκείνοι που διαπραγματεύονται έχουν την ευθύνη. Η θέση της ΝΔ είναι ότι πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η καθυστέρηση και οι εκλογές στην Ευρώπη φέρνουν αξιώσεις για πιο σκληρά μέτρα», ανέφερε.

Για τα εθνικά θέματα είπε ότι «υπερασπιζόμαστε με σοβαρότητα και στιβαρότητα και χωρίς εξάρσεις τα εθνικά μας θέματα».

Υποβάθμισε το θέμα της δικαστικής διερεύνησης του «πόθεν έσχες» του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο εκπρόσωπος τoυ κόμματος, Βασίλης Κικίλιας λέγοντας: «Περσινά ξινά σταφύλια, έχω απαντήσει σε προηγούμενα briefing».

Για τις κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι «έχουν μεγάλο και δυσβάστακτο κόστος για το κοινωνικό σύνολο».

Τέλος σχετικά με την εξέλιξη γύρω από την Τράπεζα Αττικής και τις εταιρίες του κ. Καλογρίτσα ανέφερε: «Η ΤτΕ και ο SSM έκαναν μια μηνυτήρια αναφορά, βγήκε ότι η εταιρεία του κ. Καλογρίτσα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πήρε 39 δάνεια που είναι υπό έρευνα. Το ανέδειξαν οι βουλευτές της ΝΔ στην Βουλή και μαζί και τα ερωτήματα για τα οποία ζητούμε να απαντήσει η κυβέρνηση. Ξαναγυρίζουμε στο τρίγωνο της διαπλοκής».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top