Ελλάδα

Κλιμακώνεται η κόντρα ΚΕΔΕ – Σκουρλέτη

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, με φόντο τις αλλαγές στον «Καλλικράτη» και τον εκλογικό νόμο στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης», κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, κατηγορώντας τον υπουργό ότι επιχειρεί να διασπάσει το μέτωπο των αιρετών, υποσχόμενος «και μοιράζοντας “καθρεφτάκια” σε δημάρχους, στις επισκέψεις που ξεκίνησε ανά τη χώρα. Θέλει μ’ αυτό, είπε, να δείξει ότι κάνει δήθεν “διάλογο” με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι “μαϊμουδίστικος” αυτός ο διάλογος» δήλωσε.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η ΚΕΔΕ συμμετέχοντας και καταθέτοντας εξαρχής τις προτάσεις της στον σχετικό διάλογο για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη», απέδειξε ότι δρα ως «Εθνική Ελλάδος».

Κάλεσε δε τον υπουργό, σε δημόσιο, ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο, για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται και να δημοσιοποιήσει τις δικές του προτάσεις. «Αν δεν τον κάνει, δεν υπηρετεί την Ελλάδα, αλλά το κόμμα». Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι η ΚΕΔΕ ξεκινά «οδοιπορικό» ενημέρωσης των αιρετών για τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης στα μεγάλα αυτά θέματα σε όλη τη χώρα, με γενικές συνελεύσεις των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ).

Η πρώτη θα γίνει στις 12 /3 στην Αλεξανδρούπολη και στη συνέχεια, κατά σειρά, στα Γιάννενα, στην Πάτρα, στην Πελοπόννησο, στη Θεσσαλονίκη, στα Καμένα Βούρλα και στην Αθήνα.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top