Διεθνή

Κοριτσάκι δύο ετών σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα στη Βραζιλία

Ένα όμορφο και χαμογελαστό κοριτσάκι, δύο ετών φαίνεται σε βίντεο που είχαν τραβήξει οι γονείς του να μαθαίνει να μετράει στα αγγλικά. Το νήμα της ζωής του ωστόσο θα κοβόταν βίαια και απρόσμενα, την ώρα που η μικρή Σοφία έτρωγε μαζί με τους γονείς της σε ένα δημοφιλές εστιατόριο στα προάστια του Ρίο Ντι Τζανέιρο και μία αδέσποτη σφαίρα θα τη χτυπούσε στο πρόσωπο.

Η αστυνομία κυνηγούσε έναν ύποπτο όταν οι πυροβολισμοί άρχισαν να πέφτουν εκατέρωθεν, με τους πολίτες να βρίσκονται στη μέση. Η Σοφία βρισκόταν στον χώρο παιχνιδιού του εστιατορίου όταν και τραυματίστηκε από τη σφαίρα, η οποία ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν ήρθε από όπλο αστυνομικού ή καταδιωκόμενου.

Στο βίντεο που δημοσίευσε το BBC φαίνεται ο πατέρας της μικρής να τρέχει προς το αμάξι που θα την οδηγούσε στο νοσοκομείο. Το 2χρονο κοριτσάκι ωστόσο είχε πεθάνει πριν καν προλάβει να φτάσει εκεί. Τα τελευταία 10 χρόνια, 31 παιδιά έχουν σκοτωθεί από αδέσποτες σφαίρες στο Ρίο.

Τα λόγια του πατέρα της συγκλονίζουν: «Ζούμε περιτριγυρισμένοι από βία. Είμαστε σίγουροι όμως ότι η κόρη μας βρίσκεται σε ένα καλύτερο μέρος. Ήταν πολύ καλή για να ζει σε αυτόν τον κόσμο».

 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top