Πολιτική

Μητσοτάκης: Να πάμε άμεσα σε εκλογές για να αναπνεύσει η χώρα

«Πρέπει να πάμε άμεσα σε εκλογές, ώστε οι Έλληνες να αποφασίσουν και η χώρα να αναπνεύσει. Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, τόσο καλύτερα για την Ελλάδα», τόνισε απόψε κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο κατάμεστο κινηματοθέατρο «Αστόρια» του Ηρακλείου.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε και να κυβερνήσουμε σωστά» και σημείωσε πως λιθαράκι της οικονομικής πολιτικής της ΝΔ θα είναι η μείωση των φόρων για να αναπνεύσει η οικονομία και ζήτησε να τον εμπιστευθούν λέγοντας: «Ελάτε να ελευθερώσουμε το μέλλον».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει ψέμα που δεν είπε» ενώ υπογράμμισε πως «κανένα μέλλον δεν χτίζεται με λάσπη». Επίσης σημείωσε ότι η χώρα πρέπει και πάλι να επιστρέψει στον ίσιο δρόμο.

Ο κ. Μητσοτάκης, ανεβαίνοντας στο βήμα με συνθήματα όπως «Κυριάκο η Κρήτη σε θέλει κυβερνήτη», ευχαρίστησε θερμά για την υποδοχή και τη συγκέντρωση, λέγοντας ότι επιβεβαιώνεται πως η πολιτική αλλαγή δεν είναι μακριά και ανέφερε πως κάθε φορά παίρνει δύναμη από την Κρήτη, τους ανθρώπους της και τις μνήμες της.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στα δύο χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είπε ότι «η χώρα μας έχει δει πολλούς δημαγωγούς – δυστυχώς. Κανένας όμως δεν έφτασε τον κ. Τσίπρα. Ούτε αυτά που έκανε ως αντιπολίτευση, ούτε αυτά που κάνει ως κυβέρνηση. Δεν υπάρχει πολίτης που δεν εξαπάτησε. Δεν υπάρχει ψέμα που δεν είπε. Και τα αποτελέσματα τα ξέρουμε. Τα δύο χρόνια Τσίπρα, είναι τα χειρότερα από το 1974. Η Ελλάδα έκανε παντού πίσω».

Επίσης μίλησε για «λάσπη, συκοφαντίες και ψέματα». «Ποτέ η Ελλάδα δεν έχει ξαναγνωρίσει τόσο ανεύθυνη, αδίστακτη και επιζήμια κυβέρνηση. Γι’ αυτό και η καταδίκη της από τους πολίτες στις κάλπες θα είναι τόσο βαριά όσο θα είναι και η κρίση της Ιστορίας. Λαός και Ιστορία δεν θα δείξουν επιείκεια», είπε.

Σύμφωνα με τα όσα ανέπτυξε στην ομιλία του, η Νέα Δημοκρατία έχει το σχέδιο για έξοδο από την κρίση και επανέλαβε τους βασικούς άξονές του κόμματος του: «Επειδή εμείς λέμε πάντα και παντού τα ίδια, ξεκαθαρίσαμε και στους εταίρους μας ότι η Ελλάδα χρειάζεται δημοσιονομικό αέρα. Ότι θα χρειαστούμε μια νέα συμφωνία με πλεονάσματα γύρω στο 2%. Την οποία για να πάρουμε θα πρέπει να υλοποιήσουμε ένα ευρύ πρόγραμμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομία. Με ένα δικό μας, εθνικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως «το έχουμε αυτό το σχέδιο. Και είμαστε έτοιμοι να το θέσουμε σε εφαρμογή από την πρώτη κιόλας μέρα της εκλογικής μας νίκης».

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε : «Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε και να κυβερνήσουμε σωστά. Λιθάρι της οικονομικής μας πολιτικής θα είναι η μείωση των φόρων. Για να αναπνεύσει η οικονομία – τόσο οι επιχειρήσεις όσο και τα νοικοκυριά». Ακολούθως δεσμεύτηκε για μείωση 30% στον ΕΝΦΙΑ μέσα σε 2 χρόνια μείωση του φόρου των επιχειρήσεων από 29% σε 20% και μείωση του ΦΠΑ των αγροτικών προϊόντων.

Επίσης αναφέρθηκε στην πρόταση της ΝΔ για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, ώστε να αποκατασταθεί η ρευστότητα στην αγορά: «Θέλουμε όσοι γονάτισαν τα χρόνια της κρίσης να μπορέσουν να σηκωθούν. Θα προχωρήσουμε σε αλλαγές που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος, αλλά μπορούν να κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών και να πάνε τη χώρα μπροστά».

Στη συνέχεια μίλησε για σχολεία και πανεπιστήμια με μεγαλύτερη αυτονομία, σύστημα περίθαλψης με επίκεντρο την πρωτοβάθμια φροντίδα , αξιολόγηση στο Δημόσιο. Για να επιβραβεύονται οι καλύτεροι υπάλληλοι και να ωφελούνται οι πολίτες και επιτάχυνση της απονομής Δικαιοσύνης. «Και πάνω από όλα: Επενδύσεις. Ιδιωτικές επενδύσεις για να δημιουργηθούν νέες δουλειές. Το πρόγραμμά μας μπορεί να δημιουργήσει 120.000 νέες θέσεις εργασίας το χρόνο. Όχι μερικής απασχόλησης. Όχι των 300 ευρώ. Μιλάμε για πραγματικές δουλειές με πραγματικά λεφτά και με προοπτική. Αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν χρειάζεται πολλά για να πάρει μπροστά η ανάπτυξη», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τόνισε: «Φτάνει μια σπίθα. Λιγότερους φόρους χρειάζεται. Λιγότερο και καλύτερο Κράτος. Πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό. Ένα ομαλό περιβάλλον, δηλαδή. Αυτό θα φέρει η Νέα Δημοκρατία. Αυτό που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαρκώς υπονομεύει. Γιατί το μόνο που ξέρουν αυτοί είναι να διχάζουν και να δηλητηριάζουν. Μόνο που καμία χώρα δεν προχωρά μέσα στο βούρκο. Και κανένα μέλλον δεν χτίζεται με λάσπη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «καμία κοινωνία δεν προχωρά με διχαστικό λόγο, με λόγο του τύπου “εμείς ή αυτοί”, “τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”. Δική μας αποστολή είναι να ενώσουμε ξανά τους Έλληνες. Και θα το κάνουμε. Γιατί εμείς μπορούμε και γιατί η κοινωνία το θέλει».

Αναφερόμενος στην πορεία της αξιολόγησης ο κ. Μητσοτάκης, αφού επέκρινε την κυβέρνηση, συνέχισε λέγοντας: «Τη στιγμή αυτή δεν ξέρουμε ακόμα με βεβαιότητα ούτε πώς ούτε πότε θα κλείσει η αξιολόγηση. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα υπάρξουν νέα βάρη και περιγράφοντας τι έχει συμφωνηθεί και συμπλήρωσε πως τα μέτρα αυτά πλήττουν τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Αυτούς για τους οποίους δήθεν κόπτεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς τους λέμε ξεκάθαρα: Τα μέτρα αυτά είναι το κόστος της δικής τους αποτυχίας. Δικά τους είναι τα μέτρα, αυτοί τα έφεραν, αυτοί ας τα ψηφίσουν. Αλλά ας έχουν έστω και τώρα το θάρρος να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό αντί να κάνουν το μαύρο άσπρο».

Ακόμη ο κ. Μητσοτάκης επέρριψε ευθύνες και στους εταίρους της χώρας. «Η χώρα πρέπει να επιστρέψει στον ίσιο δρόμο. Αυτό είναι δικό μας καθήκον. Αλλά είναι και υποχρέωση των εταίρων μας που έχουν και αυτοί το δικό τους μερίδιο ευθύνης. Έχουν ευθύνη που ανέχτηκαν την υπερφορολόγηση αντί της περικοπής δαπανών. Έχουν ευθύνη που συναίνεσαν στο έκτρωμα Κατρούγκαλου στο Ασφαλιστικό. Έχουν ευθύνη για τα υψηλά πλεονάσματα που δεσμεύουν τη χώρα για πολλά χρόνια».

Στο σημείο αυτό ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «ξεκαθαρίσαμε και στους εταίρους μας ότι η Ελλάδα χρειάζεται δημοσιονομικό αέρα. Ότι θα χρειαστούμε μια νέα συμφωνία με πλεονάσματα γύρω στο 2%. Την οποία για να πάρουμε θα πρέπει να υλοποιήσουμε ένα ευρύ πρόγραμμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στο Κράτος και την οικονομία».

Ιδιαίτερες αναφορές έκανε ο κ. Μητσοτάκης στην αναπτυξιακή προοπτική της Κρήτης, λέγοντας πως «η Κρήτη μας μπορεί να απογειωθεί», θέτοντας μια σειρά προτεραιοτήτων και ξεδιπλώνοντας αναλυτικά τις θέσεις του. «Δεσμεύομαι πως ο ΒΟΑΚ θα είναι το πρώτο έργο που θα χρηματοδοτήσει η κυβέρνηση μας», είπε χαρακτηριστικά και μίλησε ακολούθως για το θέμα του αεροδρομίου, του τουρισμού, της αγροτικής οικονομίας, της έρευνας και των εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων του νησιού.

Ακόμη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, απευθυνόμενος σε κεντρώους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε: «Στις προηγούμενες εκλογές – το ξέρω – αποφασίσατε να τιμήσετε τον ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφο σας. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τίμησε ούτε την Κρήτη, ούτε εσάς. Ούτε, βέβαια, τη χώρα. Τη χώρα τη χαντάκωσε. Δεν έχετε τίποτα να περιμένετε από τον κ. Τσίπρα. Το ξέρετε. Μόνο νέα ψέματα και περισσότερη κοροϊδία. Εγώ σας δίνω το λόγο μου: Δεν θα σας εξαπατήσω και δεν θα σας απογοητεύσω. Ελάτε μαζί μου. Σας ζητώ να με εμπιστευθείτε. Ελάτε “να ελευθερώσουμε το μέλλον”. Για μας και, κυρίως, για όλα τα παιδιά των Ελλήνων. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα και θέλω να το κερδίσουμε μαζί».

«Φίλες και φίλοι ζούμε του κύκλου τα γυρίσματα. Αρκετά κατεβήκαμε. Είναι η ώρα να πάρουμε τα πάνω μας ως χώρα και ως λαός με προπομπό την Κρήτη πάμε όλοι μαζί δυνατά για την πολιτική αλλαγή να ξανακάνουμε την Ελλάδα αυτό που πραγματικά αξίζει», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top