Πολιτική

Νέα “μονομαχία” Πολάκη-Γεωργιάδη στη Βουλή για την απόφαση του ΣτΕ

Το θέμα των διοικητών νοσοκομείων που απομακρύνθηκαν και η απόφαση του ΣτΕ που τους δικαιώνει, βρέθηκε στο επίκεντρο μίας ακόμα αντιπαράθεσης μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνη Γεωργιάδη.

Αφορμή της αντιπαράθεσης ήταν το νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία, η συζήτηση του οποίου συνεχίζεται στην Ολομέλεια.

«Η απόφαση του ΣτΕ δεν παράγει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα, γιατί η θητεία των διοικητών έχει λήξει», ήταν η απάντηση του κ. Πολάκη στον κ. Γεωργιάδη, που έκανε λόγο για δικαστικό ράπισμα κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. «Αν υπάρξουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις θα τις πληρώσουμε», τόνισε ακόμα ο κ. Πολάκης, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για την απόφαση του ΣτΕ, ότι «το τελευταίο διάστημα έχει ανεβάσει τους ρυθμούς δουλειάς του».

«Εμείς, αν χρειαστεί, μετά από μια δεκαετία που θα είμαστε πάλι κυβέρνηση και αν αποφασίσει το ΣτΕ να τους δικαιώσει, θα τους πληρώσουμε, γιατί θα έχουμε μαζέψει τα χρήματα που σκορπάγατε για δήθεν ανασυγκρότηση του ΕΣΥ. Όμως και οι κρίνοντες κρίνονται, όπως και οι αποφάσεις του ΣτΕ», τόνισε ο κ. Πολάκης.

Νωρίτερα, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι η απόφαση του ΣτΕ γεννά για το ελληνικό Δημόσιο τεράστιο θέμα καταβολής αποζημιώσεων, γιατί οι διοικητές που εκδιώχθηκαν θα τις διεκδικήσουν δικαστικά και οι οαποζημιώσεις, όπως είπε, δεν θα πληρωθούν από τη τσέπη του κ. Πολάκη.

Ο κ. Πολάκης αντέτεινε ότι «σε ένα αριστερό σχέδιο ανασύστασης του δημόσιου συστήματος Υγείας, που υπηρετεί πιστά η σημερινή κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας από τον Οκτώβρη του 2015, δεν μπορούσε να εξυπηρετηθεί από ανθρώπους που διορίστηκαν από ένα αλφαβητικό κατάλογο, τον οποίο ενεχυρίασε η επιτροπή που διόρισε ο κ. Γεωργιάδης, ως υπουργός τότε Υγείας».

Ο κ. Γεωργιάδης τον κατηγόρησε ότι ψεύδεται, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την απόφαση-κόλαφο, προσωπικά εναντίον του, και τόνισε ότι το ΑΣΕΠ είχε προχωρήσει στην τελική επιλογή των διοικητών.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top