Ελλάδα

Οδοντοτεχνίτης έβγαζε δόντια και έφτιαχνε μασέλες παράνομα

Μήνυση κατά οδοντοτεχνίτη για παράνομη άσκηση του οδοντιατρικού επαγγέλματος κατέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής.

Σύμφωνα με καταγγελία που περιήλθε στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής, ο οδοντοτεχνίτης εκτελούσε με αμοιβή οδοντιατρικές πράξεις, όπως η εξαγωγή δοντιών και η κατασκευή οδοντοστοιχίας, χωρίς προηγούμενη λήψη αποτυπωμάτων από οδοντίατρο, χωρίς να ακολουθεί τις οδηγίες του οδοντιάτρου και σε χώρο που δεν διαθέτει την προβλεπόμενη βεβαίωση λειτουργίας οδοντιατρείου.

«Τα φαινόμενα αντιποίησης του επαγγέλματος ως αποτέλεσμα της αναζήτησης φθηνών λύσεων από τους ασθενείς απασχολούν καθημερινά τον Σύλλογό μας», ανέφερε ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, Αθανάσιος Υφαντής. Όπως πρόσθεσε, και οι ασθενείς θα πρέπει να κατανοήσουν ότι οι φθηνές υπηρεσίες δεν συνδυάζονται, κατ’ ανάγκη, με την απαιτούμενη ποιότητα και δημιουργούν κινδύνους για την υγεία τους. «Στην προοπτική του χρόνου η φθηνή λύση γίνεται πολύ ακριβή», κατέληξε ο κ. Υφαντής.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top