Πολιτική

Οργισμένη αντίδραση Μπακογιάννη για τις φοροελαφρύνσεις των πολιτικών

«Πάρτε το πίσω, γιατί αλλιώς θα μας φτύνει ο κόσμος», λέει ο Περιφερειάρχης Στερεάς αναφερόμενος στις φοροελαφρύνσεις των πολίτικων – αιρετών, που ψήφισε η κυβέρνηση. Ο Κώστας Μπακογιάννης κάνει λόγο για εξευτελισμό και χαρακτηρίζει την διάταξη απαράδεκτη και εξοργιστική, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος δεν θα την αποδεχτεί.

Γενναίες μειώσεις στα ποσά της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, που οφείλουν να πληρώνουν τα πολιτικά πρόσωπα, νομοθέτησε η κυβέρνηση στο πλαίσιο των προσπαθειών της για μια… δίκαιη αναδιανομή των φορολογικών βαρών!

Πιο συγκεκριμένα δικαιούχοι των σημαντικών αυτών φοροελαφρύνσεων είναι, ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί, οι αναπληρωτές υπουργοί, οι υφυπουργοί, οι βουλευτές, οι ευρωβουλευτές, οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι γενικοί και οι ειδικοί γραμματείς υπουργείων, οι διοικούντες τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και οι διοικητές των ανεξάρτητων αρχών.

Την ίδια ώρα ψηφίζονταν περικοπές συντάξεων, κατάργηση του ΕΚΑΣ, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες και «μπλοκάκια», μείωση των αφορολόγητων ορίων και αύξηση φορολογικών συντελεστών για μισθωτούς και συνταξιούχους.

Οργή Μπακογιάννη: «Πάρτε το πίσω…»

Κάθετα αντίθετος στην προκλητική διάταξη που ψηφίστηκε για τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης των πολιτικών προσώπων είναι Κώστας Μπακογιάννης. Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με ανάρτησή του στο Facebook, χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη διάταξη, κάνει λόγο για εξευτελισμό και ζητά να την πάρουν πίσω.

Στο τέλος της ανάρτησης σημειώνει με νόημα: «Σε ό,τι με αφορά, εφόσον ισχύει, τα χρήματα θα πάνε σε κοινωνικές δομές στην περιφέρειας μας. Αλλιώς αυτό που θα πέφτει δεν θα είναι βροχή… »

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top