Πολιτική

Ο Κουμουτσάκος ζητά εξηγήσεις από τον Κοτζιά για το «θερμό επεισόδιο»

Επίκαιρη επερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, κατέθεσαν ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που συμμετέχουν στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, σχετικά με τις πληροφορίες από «ανώτατες πηγές του Υπουργείου Άμυνας» για την πιθανότητα αυξημένης έντασης και ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου από την Τουρκία στα χωρικά ύδατα της Κύπρου.

Μάλιστα – όπως αναφέρουν – οι εν λόγω δηλώσεις, που αφορούν στην ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, αιφνιδίασαν τις αρχές της Κύπρου οι οποίες αναγκάστηκαν να προβούν σε διάψευση.

Με αφορμή την κατάθεση της επίκαιρης επερώτησης, ο Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε ότι «οι διαρροές “ανώτατων πηγών”, που δεν έχουν διαψευσθεί ακόμα από Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό για την υπευθυνότητα χειρισμού τόσο κρίσιμων εθνικών θεμάτων».

«Δεν είναι δυνατόν να γίνεται λόγος για πιθανό θερμό επεισόδιο την περίοδο που φαίνεται να προγραμματίζονται ενέργειες αξιοποίησης των ενεργειακών πηγών στην Α.Ο.Ζ. της Κύπρου, προκαλώντας μάλιστα την αντίδραση της Λευκωσίας» τονίζει ο κ. Κουμουτσάκος και προσθέτει: «Πρέπει να γνωρίζουμε ποια είναι η επίσημη θέση του υπουργείου των Εξωτερικών που είναι υπεύθυνο για τη συνολική άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Γι αυτό και καταθέσαμε σχετική επίκαιρη επερώτηση».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top