Ελλάδα

Παράταση των ασφαλιστικών εισφορών του 2016 ζητούν οι δικηγόροι

Την παράταση της προθεσμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων του 2016 ως τις 30-6-2017 και δυνατότητα εξόφλησης σε 12 μηνιαίες δόσεις ζητεί με επιστολή του στον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αν. Πετρόπουλο, ο πρόεδρος της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Β. Αλεξανδρής.

Οι δικηγόροι ζητούν την παράταση, όπως αναφέρει ο κ. Αλεξανδρής, λόγω της πρόσθετης ταυτόχρονης επιβάρυνσης τους με τις ασφαλιστικές εισφορές τόσο του παρελθόντος όσο και του τρέχοντος έτους.

Συγκεκριμένα ζητούν:

– Να χορηγηθεί παράταση προθεσμίας καταβολής των εισφορών του 2016 έως τις 30-6-2017 και

– Να προβλεφθεί δυνατότητα καταβολής των ως άνω εισφορών σε τουλάχιστον 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του κ. Αλεξανδρή στον κ. Πετρόπουλο:

“Προς
Τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης
και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,
Κύριο Αναστάσιο Πετρόπουλο

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της από 14.2.2017 επιστολής μας σχετικά με την επιβεβλημένη παράταση της προθεσμίας καταβολής ασφαλιστικών εισφορών του έτους 2016, δόθηκε παράταση μέχρι την 31.3.2017.

Όπως όμως γνωρίζετε και είχαμε επισημάνει στην ανωτέρω επιστολή μας, κατά πάγια πρακτική που τηρείτο επί σειρά ετών η προθεσμία καταβολής παρατεινόταν μέχρι την 30η Ιουνίου, με πρωτοβουλία του Ταμείου Νομικών (ΤΑΝ) και με σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Εργασίας.

Με δεδομένο ότι για το τρέχον έτος οι δικηγόροι έχουν πρόσθετη επιβάρυνση λόγω της υποχρέωσης ταυτόχρονης καταβολής, τόσο των εισφορών του παρελθόντος έτους, όσο και των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών σύμφωνα με το νόμο 4387/2016, παρακαλούμε όπως : α) χορηγηθεί παράταση προθεσμίας καταβολής εισφορών 2016 μέχρι την 30η Ιουνίου 2017, και β) προβλεφθεί η δυνατότητα καταβολής των ως άνω ασφαλιστικών εισφορών σε τουλάχιστον 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας
ΒΑΣΙΛΗΣ Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ”

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top