Διεθνή

Παρίσταναν τους σεισμόπληκτους για να πάρουν επίδομα και φθηνό σαλάμι!

Στο στόχαστρο έρευνας βρίσκονται 30 άτομα που έκαναν απάτη σε βάρος του Δημοσίου παριστάνοντας τους άστεγους, χωρίς να είναι στην πραγματικότητα, για να πάρουν το επίδομα των 600 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, οι εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα αφού η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας διαπίστωσε ότι υποβλήθηκαν αιτήσεις για οικονομική ενίσχυση, χωρίς να υπάρχουν οι προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος.

Και οι 30 που είναι υπό έρευνα ζουν στην Ρώμη, αλλά μετά τους σεισμούς του περασμένου Αυγούστου δήλωσαν ότι έμειναν άστεγα για να μπορέσουν να λάβουν την προβλεπόμενη ενίσχυση των 600 ευρώ. «Η νομιμότητα πρώτα απ’ όλα. Θα κάνουμε ελέγχους και θα πλήξουμε όσους ζήτησαν οικονομική βοήθεια χωρίς να την δικαιούνται», δήλωσε ο έκτακτος επίτροπος αρμόδιος για την ανοικοδόμηση Βάσκο Εράνι.

Παράλληλα η La Repubblica αναφέρει ότι υπάρχουν και περιπτώσεις με απάτες και χρήματα που συγκεντρώθηκαν δήθεν για να στηριχθούν οι σεισμοπαθείς, αλλά δεν εστάλησαν ποτέ στο Αματρίτσε και στα υπόλοιπα χωριά της κεντρικής Ιταλίας τα οποία επλήγησαν από τον Εγκέλαδο. «Ορισμένα πρατήρια βενζίνης των σεισμόπληκτων περιοχών αύξησαν το κόστος των καυσίμων ακόμη και κατά 30%, ενώ δεν έλειψαν και περιπτώσεις ατόμων που επωφελήθηκαν της κατάστασης και αγόρασαν σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή σαλάμια και προσιούτο από εταιρίες που δεν διέθεταν πλέον χώρους αποθήκευσης», καταλήγει η La Repubblica.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top