Διεθνή

Πλήγμα στις σχέσεις Βερολίνου και Άγκυρας η υπόθεση Γιουτζέλ

Ο τρόπος που η Άγκυρα μεταχειρίστηκε τον γερμανό δημοσιογράφο Ντενίζ Γιουτζέλ προκάλεσε μεγάλο πλήγμα στις διμερείς σχέσεις, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Κίεβο.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας είπε επιπλέον ότι το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών μίλησε εκ νέου σήμερα με τον Τούρκο πρεσβευτή στη Γερμανία, επισημαίνοντας την ανάγκη για διάλογο.

«Το καταστήσαμε σαφές στον πρεσβευτή εκ νέου σήμερα ότι όταν επισκέπτες έρχονται από την Τουρκία στη Γερμανία, αναμένουμε από εκείνους όχι μόνο να παρίστανται σε προεκλογικές συγκεντρώσεις, αλλά και να είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν σε διάλογο με τον υπουργό Δικαιοσύνης ή τον υπουργό Οικονομίας ή τον υπουργό Εξωτερικών ή οποιονδήποτε άλλο» τόνισε ο Γκάμπριελ, στον απόηχο της απόφασης των γερμανικών αρχών να ακυρώσουν δύο συγκεντρώσεις στην χώρα παρουσία τούρκων υπουργών.

«Πρέπει να επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα όσο το δυνατόν συντομότερα. Το πλήγμα που έχει προκληθεί αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετικά μεγάλο».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top