Πολιτική

«Πληροφοριοδότες μέσα στους καταυλισμούς για να αποκαλύψουμε τζιχαντιστές»

«Έχει μειωθεί η εγκληματικότητα, ενώ αλλάζουμε προτεραιότητες προκειμένου να εξυπηρετηθεί καλύτερα ο πολίτης», τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. Παράλληλα, επισημαίνει ότι 380 αστυνομικοί που είχαν διατεθεί στη φύλαξη επισήμων επέστρεψαν ήδη στον δρόμο για την ασφάλεια του πολίτη, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν πολλοί ακόμη.

Επίσης, κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι προσπαθεί να αλλοιώσει την πραγματικότητα όσον αφορά την εγκληματικότητα, ενώ σχετικά με τη δράση της αστυνομίας για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών, σημειώνει, μεταξύ άλλων, την εκτίμηση πως μέσα στο 2017 θα κατασχεθούν, συνολικά, 15 τόνοι κάνναβης.

Ο κ. Τόσκας υπογραμμίζει στο Πρακτορείο τις ειδικές αστυνομικές -και όχι μόνο- δράσεις που γίνονται στη Δυτική Αττική, ενώ για το ζήτημα της τρομοκρατίας εκφράζει την πεποίθησή του πως «σύντομα θα εξαλειφθούν και οι οποιεσδήποτε “ουρές” υπάρχουν ακόμη».

Μιλάει, επίσης, για τους ελέγχους που γίνονται σε πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ σημειώνει τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αύξηση του αριθμού μετεγκατάστασης προσφύγων σε ευρωπαϊκές χώρες. Σε ερώτηση αν γίνονται οι κατάλληλοι έλεγχοι σε πρόσφυγες και μετανάστες, για τον εντοπισμό τυχόν τζιχαντιστών, ο κ. Τόσκας απαντά ότι «σε συνεργασία με την EUROPOL εξετάζονται οι πρόσφυγες και η περίπτωση κάποιος να έχει σχέση με τέτοιες οργανώσεις, όταν έρχονται στα ελληνικά νησιά. Στη συνέχεια υπάρχουν δίκτυα πληροφοριών και στους καταυλισμούς των προσφύγων, έτσι ώστε να αποκλείσουμε ενέργειες που προέρχονται από ανθρώπους οι οποίοι έχουν εξτρεμιστικές αντιλήψεις και έχουν συνηθίσει σε βίαιο περιβάλλον. Συνεργαζόμαστε με υπηρεσίες άλλων χωρών και με διεθνείς οργανισμούς».

Για το πολύκροτο θέμα της μονιμοποίησης των πυροσβεστών πενταετούς θητείας, ο κ. Τόσκας τονίζει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να το τακτοποιήσει όσο το δυνατόν συντομότερα, ενώ για το μισθολογικό των ενστόλων επισημαίνει ότι το δίκαιο είναι να υλοποιηθεί η απόφαση του ΣτΕ, αλλά οι παρούσες συνθήκες δεν επιτρέπουν την άμεση εφαρμογή της.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top