Διεθνή

Προσπάθεια του ΟΗΕ να εκτονωθεί η κατάσταση στο Κυπριακό

Ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Έσπεν Άιντε, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και αύριο θα έχει συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης στο Κυπριακό και επιστροφής των ηγετών των δύο κοινοτήτων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Μετά την συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη, ο κ. Άϊντε διατύπωσε την εκτίμηση ότι θα καταστεί δυνατή η επανάληψη των διαπραγματεύσεων. Ανέφερε ότι διερευνά το πώς θα ξεπεραστεί το αδιέξοδο στις συνομιλίες και τι θα κάνουν όταν επιστρέψουν σε αυτές.

«Συζητήσαμε ορισμένες ιδέες, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε τη συνάντηση και με τον κ. Ακιντζί» δήλωσε ο κ. Άϊντε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει συγκεκριμένες ιδέες, οι οποίες μπορούν να διευκολύνουν τον διάλογο. Επανέλαβε δε, την ετοιμότητα του Προέδρου να επιστρέψει ακόμα και αύριο στον διάλογο.

Ο κ. Χριστοδουλίδης επεσήμανε πως οι διαφορές οι οποίες υπάρχουν, δεν λύνονται μέσω δημόσιων τοποθετήσεων, αλλά στο τραπέζι του διαλόγου.

Στο μεταξύ, η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις Ποστασί» γράφει ότι στις 9 Μαρτίου θα κάνει προεκλογική ομιλία στα κατεχόμενα ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top