Διεθνή

Πρόσφυγες καταδικάστηκαν για τον ομαδικό βιασμό Γερμανίδας

Ένα δικαστήριο της Αυστρίας καταδίκασε σήμερα οχτώ ιρακινούς αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες σε ποινές κάθειρξης από 9 έως 13 χρόνια για τον ομαδικό βιασμό μιας 28χρονης Γερμανίδας στη Βιέννη πριν ένα χρόνο, όπως ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος του δικαστηρίου.

Οι άνδρες κρίθηκαν ένοχοι για την επίθεση που διέπραξαν ενάντια στη γυναίκα σε ένα διαμέρισμα, όπου διέμεναν δύο από τους δράστες, κατά την διάρκεια των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς του 2016. Ένας ένατος κατηγορούμενος αθωώθηκε.

Στο θύμα, που κατάγεται από το βόρειο γερμανικό κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, που πραγματοποιούσε επίσκεψη σε ένα φίλο της στην αυστριακή πρωτεύουσα, επιδικάστηκε αποζημίωση ύψους 25.000 ευρώ.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η εκπρόσωπος του δικαστηρίου δήλωσε πως και οι εισαγγελικές αρχές και οι συνήγοροι των κατηγορουμένων επισήμαναν ότι ενδέχεται να εφεσιβάλλουν την απόφαση.

Οι εννέα Ιρακινοί, ηλικίας από 21 μέχρι 47 ετών, συνελήφθησαν στην Βιέννη και σε δύο ακόμη περιοχές της χώρας το καλοκαίρι. Όλοι είχαν αιτηθεί, ή τους είχε χορηγηθεί άσυλο.

Η υπόθεση αναζωπύρωσε την ήδη τεταμένη δημόσια συζήτηση για την μετανάστευση και την εγκληματικότητα, ένα από τα κεντρικά θέματα στις εκλογές της Αυστρίας του 2016, με τον υποψήφιο της ακροδεξιάς Νόρμπερτ Χόφερ να έρχεται δεύτερος στις επαναληπτικές εκλογές, συγκεντρώνοντας το 47% των ψήφων.

Χωρίς να έχουν δημοσιευθεί λεπτομερή στατιστικά στοιχεία, η αστυνομία έχει τονίσει ότι έχει καταγραφεί άνοδος σε μικροαδικήματα έπειτα από τις μαζικές μεταναστευτικές ροές του 2015, αλλά όχι σημαντική αύξηση σε αριθμούς σοβαρών εγκλημάτων όπως ανθρωποκτονίες και βιασμοί.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top