Πολιτική

Πυρά δέχεται η κυβέρνηση για τον «διασυρμό» με τις συντάξεις

Επικρίσεις δέχεται η κυβέρνηση μετά το ζήτημα που προέκυψε από την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ αναφορικά με τον υπολογισμό των νέων συντάξεων.

Μετά την εμπλοκή που σημειώθηκε, το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε τροπολογία σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να μην μείνουν στον αέρα περίπου 65.000 ασφαλισμένοι που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης με το νέο καθεστώς.

««Ο απόλυτος διασυρμός της κυβέρνησης. Ύστερα από 10 μήνες, κατάλαβαν ότι αδυνατούν να εκδώσουν νέες συντάξεις. Επιβεβαιώνεται σήμερα, με την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, η αδυναμία υπολογισμού των συντάξεων βάσει του νόμου Κατρούγκαλου», δηλώνουν από τη ΝΔ ο Γιάννης Βρούτσης και ο Νότης Μηταράκης.

Ο τομεάρχης και ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, σημειώνουν πως πρόκειται για πρόβλημα που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε εντοπίσει και αναδείξει επανειλημμένα, τόσο με ανακοινώσεις όσο και ζητώντας επίσημες απαντήσεις μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

«Σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ, με επίσημη ανακοίνωσή της, “αδειάζει” την κυβέρνηση, καθιστώντας την απολύτως υπεύθυνη και κάνοντας δημοσίως γνωστό, ότι είναι αδύνατη η εφαρμογή του νόμου για τον υπολογισμό των νέων συντάξεων. Το πολύμηνο “κρυφτούλι” του υπουργείου Εργασίας, τελείωσε. Είναι υπόλογοι και εκτεθειμένοι απέναντι στους χιλιάδες συνταξιούχους και εργαζόμενους. Η σημερινή τροπολογία της “τελευταίας στιγμής”, που προωθεί η κυβέρνηση, αποτέλεσμα πανικού και προχειρότητας, αλλάζει ουσιαστικά τη βάση υπολογισμού των συντάξεων, με άμεσες επιπτώσεις σε αυτές…

Ό,τι γνωρίζαμε μέχρι χθες, δεν ισχύει πλέον! Ένας νέος κύκλος γραφειοκρατίας, ταλαιπωρίας, καθυστερήσεων και εγκυκλίων ανοίγει ξανά με μεγάλους χαμένους τους χιλιάδες πολίτες, που περιμένουν να εκδοθεί η σύνταξή τους», τονίζουν οι δυο βουλευτές της ΝΔ.

Από την πλευρά της, η Ένωση Κεντρώων σημειώνει πως ο πρόεδρός της «είχε προειδοποιήσει και τον ίδιο τον κ. Κατρούγκαλο, ότι ο νόμος του, όχι μόνον δεν θα έλυνε το πρόβλημα των συντάξεων, αλλά θα αύξανε τα ελλείματα, θα δημιουργούσε μια δεύτερη εφορία σε βάρος των ελεύθερων επαγγελματιών και θα υποδαύλιζε την αναχώρηση των νέων μας στο εξωτερικό και τη φοροδιαφυγή. Η λύση στο ζήτημα των συντάξεων, επιμένει η Ένωση Κεντρώων ότι βρίσκεται στη συγχώνευση των πολλών συντάξεων σε μια για κάθε Έλληνα και στο κόψιμο των συντάξεων των εύπορων συμπολιτών μας».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top