Πολιτική

Σβίγκου: Συνεχίζουμε τον αγώνα για την πλήρη εξάλειψη των ανισοτήτων

«Ο αγώνας για την πλήρη εξάλειψη των ανισοτήτων παραμένει μακρύς, καθημερινός και επίπονος. Συνεχίζουμε», υπογραμμίζει η Ράνια Σβίγκου σε δήλωσή της για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

«Η 8η Μαρτίου αποτελεί μέρα σύμβολο των αγώνων για μια κοινωνία ισότητας. 160 χρόνια μετά την ιστορική απεργία των εργατριών στη Νέα Υόρκη, τα κοινωνικά αιτήματα και οι διεκδικήσεις ενάντια στην καταπίεση, τις διακρίσεις και τα στερεότυπα, που χειραγωγούν τις γυναίκες όλης της γης, παραμένουν» αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τονίζει ότι «τα προτάγματα που έθεσαν οι πρωτοπόρες του φεμινιστικού κινήματος είναι μια ανοικτή ακόμα υπόθεση για όλες, από τις γυναίκες πρόσφυγες της Ανατολής ως τις εργαζόμενες της Δύσης. Σήμερα, όταν δικαιώματα διαρκώς καταπατούνται, ενώ ο σεξισμός κατέχει κυρίαρχη θέση στη δημόσια σφαίρα, οφείλουμε να επαγρυπνούμε».

Η κ. Σβίγκου σημειώνει πως «η κυβέρνηση, από το νομοσχέδιο για την ουσιαστική ισότητα των φύλων, που αναμένεται το επόμενο διάστημα να κατατεθεί στη Βουλή, ως τη σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την επικύρωση της «Σύμβασης για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας», κινείται στη σωστή κατεύθυνση». Για να καταλήξει: «Ο αγώνας, όμως, για την πλήρη εξάλειψη των ανισοτήτων παραμένει μακρύς, καθημερινός και επίπονος. Συνεχίζουμε».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top