Ελλάδα

Σε σοβαρή κατάσταση εργαζόμενος νοσοκομείου από κατάρρευση κουπαστής

Στο Κρατικό Αθηνών βρίσκεται διασωληνωμένος ένας ειδικευόμενος του νοσοκομείου Ελπίς ο οποίος στηρίχτηκε σε κουπαστή σκάλας, που υποχώρησε, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Το ατύχημα κατήγγειλε η ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά) κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ αναφέρει:

«Είμαστε συγκλονισμένοι από το γεγονός του σοβαρότατου τραυματισμού, εν ώρα εργασίας, ειδικευόμενου στο Νοσοκομείο Ελπίς όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Κρατικό Αθηνών.

Ο συνάδελφος έκανε το λάθος να στηριχτεί στην κουπαστή μιας σκάλας, εντός του νοσοκομείου, και η κουπαστή υποχώρησε με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος και να υποστεί σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Σοβαρές ευθύνες υπάρχουν για όσους παραβλέπουν την ασφάλεια των χώρων του συγκεκριμένου αλλά και πολλών άλλων νοσοκομείων, περικόπτοντας συνεχώς και “εξοικονομώντας” αντίστοιχα κονδύλια, αποδεχόμενοι τον αποδεκατισμό των διαφόρων υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης των χώρων από μόνιμο προσωπικό, πιστοί στις μνημονιακές επιλογές.

Στεκόμαστε δίπλα στον συνάδελφό μας και την οικογένειά του και του ευχόμαστε επιτυχή και σύντομη ανάρρωση».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top