Διεθνή

Στη φυλακή οι νεοναζί που σχεδίαζαν επίθεση σε πρόσφυγες

Ποινές φυλάκισης επέβαλε το δικαστήριο του Μονάχου σε 3 άνδρες και 1 γυναίκα νεοναζί που σχεδίαζαν να επιτεθούν σε πρόσφυγες που βρίσκονταν σε κέντρο φιλοξενίας στη Γερμανία.

Η δίκη των τεσσάρων νεοναζί είχε ξεκινήσει πριν από 11 μήνες. Σήμερα, το δικαστήριο του Μονάχου χαρακτήρισε “τρομοκρατική οργάνωση” την τετραμελή ομάδα με τους ρατσιστικούς και αντισημιτικούς στόχους. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι, ο “πρόεδρος” Αντρέας Χ., 58 ετών, ο “υπαρχηγός” Μάρκους Β, 41 ετών, ο “εκπρόσωπος” Όλαφ Γκ., 31 ετών και η Ντενίζ Γκ, 24 ετών, είχαν γνωριστεί στο διαδίκτυο και το 2014 ίδρυσαν την ομάδα “Oldschool Society”. Τα περίπου 30 μέλη της οργάνωσης αυτής είχαν ρατσιστικούς, αντισημιτικούς και αντιμουσουλμανικούς σκοπούς, αποφάνθηκε το δικαστήριο.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία είχε ζητήσει να επιβληθούν ποινές από 4,5 μέχρι 7 έτη στους κατηγορούμενους, υποστηρίζοντας ότι τα σχέδιά τους ήταν “πολύ συγκεκριμένα” και ότι σκόπευαν να “σκοτώσουν” ανθρώπους.

Τα μέλη της ομάδας συνελήφθησαν λίγο πριν από την δεύτερη συνάντησή τους, τον Ιούνιο του 2015. Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, σχεδίαζαν να επιτεθούν σε έναν ξενώνα αιτούντων άσυλο στη Σαξονία. Δύο από τους κατηγορούμενους είχαν επισκεφθεί λίγο καιρό νωρίτερα την Τσεχία για να αγοράσουν εκεί μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών. Σκόπευαν επίσης να προσθέσουν καρφιά στη βόμβα τους για να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα.

Ο εισαγγελέας Γερν Χάουσιλντ δήλωσε ότι οι έρευνες συνεχίζονται ακόμη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και των άλλων μελών της ομάδας που διαφεύγουν.

Την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε στη Δρέσδη η δίκη των μελών μιας άλλης ακροδεξιάς ομάδας που κατηγορούνται για επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς εναντίον προσφύγων και τοπικών εκπροσώπων αριστερών κομμάτων.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top