Ελλάδα

Στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι για τοκογλυφία στα Γιάννενα

Στον ανακριτή της Άρτας αναμένεται να απολογηθούν, αργά αύριο το απόγευμα, μετά την προθεσμία που πήραν, οι 6 συλληφθέντες για την υπόθεση του κυκλώματος τοκογλυφίας που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε, τα φερόμενα ως μέλη του κυκλώματος δάνειζαν στα θύματά τους χρηματικά ποσά με αντάλλαγμα τραπεζικές επιταγές μεγαλύτερης ονομαστικής αξίας.

Να σημειωθεί ότι στη βίλλα-φρούριο του 65χρονου ο οποίος φέρεται ως εγκέφαλος της υπόθεσης, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και χρυσές λίρες. Ο δικηγόρος του 65χρονου, Δημήτρης Μπούκας, υποστηρίζει πως ο πελάτης του έχει αποκομίσει νόμιμα το μεγάλο χρηματικό ποσό, από αγοραπωλησίες ακινήτων και λόγω των συνθηκών στο τραπεζικό τοπίο έκρινε πως τα χρήματά του θα είναι ασφαλισμένα αν βρίσκονται στην έπαυλη όπου διέμενε.

Το κουβάρι του νήματος άρχισε να ξετυλίγεται όταν η Ασφάλεια Ιωαννίνων αξιοποίησε τις πληροφορίες που είχε και έκανε την πρώτη αυτόφωρη σύλληψη, την περασμένη Παρασκευή, στην Άρτα. Ειδικότερα, συνελήφθη από αστυνομικούς ο 45χρονος Γιαννιώτης επιχειρηματίας, την ώρα της οικονομικής συναλλαγής με «πελάτη», που του έδωσε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Σύμφωνα με τη ΕΛΑΣ στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη 4 άτομα, τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top