Ελλάδα

Στο εδώλιο 11 άτομα για τα ελικόπτερα Απάτσι ζητά ο εισαγγελέας

Την παραπομπή σε δίκη συνολικά 11 κατηγορουμένων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της Σύμβαση Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων 22/2003, τα οποία απορρέουν από την Κύρια Σύμβαση Προμήθειας 12 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου AH-64D Apache από την εταιρία Boeing προτείνει ο εισαγγελέας εφετών Σ. Λογοθέτης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για απιστία στην υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου καθώς και για ηθική αυτουργία κατά συρροή στην πιο πάνω πράξη, μεταξύ άλλων, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων Σπύρος Τραυλός, πρώην υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας καθώς και ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος.

Η υπόθεση αφορά προμήθεια που έγινε για τις ανάγκες του Ελληνικού Στρατού, έναντι συμβατικού τιμήματος 594 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με την κατηγορία, η επίμαχη σύμβαση υπογράφηκε κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας και των Κατευθυντήριων Οδηγιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το Ελληνικό Δημόσιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας ζητά την απαλλαγή ενός κατηγορουμένου καθώς και να παύσει η ποινική δίωξη για έναν ακόμα λόγω θανάτου.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top