Ελλάδα

Συνελήφθη Νιγηριανός για ληστείες ηλικιωμένων

Σημειώνεται, ότι κατά τη στιγμή της σύλληψής του ο αλλοδαπός αντιστάθηκε σθεναρά, απώθησε βίαια τους αστυνομικούς και επιχείρησε να διαφύγει.

Οπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 32χρονος, κατά το τελευταίο δίμηνο, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων από τους οποίους, με τη χρήση σωματικής βίας αφαιρούσε τιμαλφή και χρηματικά ποσά.

Ο δράστης κινούμενος κυρίως στην περιοχή της Κυψέλης και του Αγίου Παντελεήμονα, αναζητούσε υποψήφια θύματα, κυρίως γυναίκες, σε διάφορα υποκαταστήματα τραπεζών, που πραγματοποιούσαν συναλλαγές. Στη συνέχεια τις ακολουθούσε και τη στιγμή που εισέρχονταν στις πολυκατοικίες που διαμένουν, τις αιφνιδίαζε και με υπέρμετρη σωματική βία, αφαιρούσε χρήματα, κοσμήματα που φορούσαν, κινητά τηλέφωνα και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος έχει διαπράξει με την 14 ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, εκ των οποίων 9 στην περιοχή της Κυψέλης, 2 στον Αγιο Παντελεήμονα, 1 στους Αμπελόκηπους, 1 στην Ομόνοια και 1 στο Κολωνάκι. Μάλιστα, ο 32χρονος είχε συλληφθεί και το 2013, για τα ίδια αδικήματα και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top