Διεθνή

Το ISIS τους ντύνει όλους τζιχαντιστές για να καμουφλαριστεί

Υπό ανελέητα πυρά βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος στη Ράκα, το τελευταίο ισχυρό προπύργιο των τζιχαντιστών. Προκειμένου το ISIS να καμουφλαριστεί απέναντι στις επιθέσεις των συριακών δυνάμεων, υποχρεώνουν όλους τους άνδρες στην πόλη να ντύνονται σαν τζιχαντιστές ώστε οι τελευταίοι να μπορούν να αναμιγνύονται με τους κατοίκους της πόλης και να καμουφλάρονται.

“Εδώ και περισσότερες από δύο εβδομάδες το ΙΚ έχει επιβάλει την αφγανική ενδυμασία” (σ.σ. μια μακριά πουκαμίσα που φτάνει μέχρι τα γόνατα και ένα υφασμάτινο παντελόνι) είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άμπου Μοχάμεντ, ακτιβιστής της οργάνωσης “Η Ράκα σφαγιάζεται σιωπηλά”. “Όποιος δεν υπακούει φυλακίζεται και του επιβάλλεται πρόστιμο”, πρόσθεσε.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, ο συνασπισμός των Κούρδων και των Αράβων ανταρτών, πλησιάζουν το τελευταίο διάστημα στη Ράκα, με την υποστήριξη αεροπορικών επιχειρήσεων από τον διεθνή συνασπισμό που μάχεται τους τζιχαντιστές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Οι τζιχαντιστές πιστεύουν ότι αν όλοι φορούν τα ίδια ρούχα “θα είναι δυσκολότερο για τα αεροσκάφη (του διεθνούς συνασπισμού) και τις κουρδικές δυνάμεις να ξεχωρίσουν τους μαχητές από τους πολίτες”, εξήγησε ο ακτιβιστής.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε την ύπαρξη αυτού του νέου “ενδυματολογικού κώδικα”. Ο διευθυντής της οργάνωσης αυτής, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, είπε ότι το ΙΚ επέβαλε την αφγανική ενδυμασία στους κατοίκους “ώστε οι πληροφοριοδότες που δίνουν συντεταγμένες στον συνασπισμό (για να βομβαρδίσει θέσεις του ΙΚ) να μην μπορούν πλέον να ξεχωρίσουν” τους τζιχαντιστές από τους αμάχους.

Σύμφωνα με τον Άμπου Μοχάμεντ, ο οποίος υποστηρίζει ότι λαμβάνει πληροφορίες από τη Ράκα, η πόλη είναι “σε κατάσταση συναγερμού”. Οι τιμές των προϊόντων έχουν εκτοξευτεί στα ύψη και οι κάτοικοι δεν έχουν πλέον ηλεκτρικό, ούτε τρεχούμενο νερό.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι οι άνδρες της αραβοκουρδικής συμμαχίας απέχουν μόλις 8 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ράκας. Εξάλλου, άμαχοι και οικογένειες των μαχητών του ΙΚ προσπαθούν τις τελευταίες ημέρες να φύγουν από τις ανατολικές περιοχές της επαρχίας του Χαλεπιού, όπου οι τζιχαντιστές υποχωρούν, έχοντας να αντιμετωπίσουν από τη μια τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και από την άλλη τους Κούρδους και τους Άραβες αντάρτες. Στόχος τους είναι να φτάσουν στην επαρχία της Ράκας.

“Χιλιάδες οικογένειες προσπάθησαν να φτάσουν στα διοικητικά όρια της επαρχίας της Ράκας τις τελευταίες ημέρες, όπως και περίπου 120 οικογένειες μαχητών και διοικητών του ΙΚ”, εξήγησε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν. Σύμφωνα με αυτήν την πηγή το ΙΚ απαγόρευσε στους ανθρώπους αυτούς να περάσουν στην επαρχία, εκτός από τις οικογένειες των μαχητών που τους επιτράπηκε να πάνε στην πόλη της Ράκας.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top