Ελλάδα

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ και σήμερα Παρασκευή η Αθήνα

Νέα απεργία πραγματοποιούν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στις σταθερές συγκοινωνίες, με αποτέλεσμα να παραμείνουν ακινητοποιημένοι για όλο το 24ωρο οι συρμοί του ηλεκτρικού, του μετρό και του τραμ.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών μειώνοντας -όπως υποστηρίζει το Σωματείο- τα έσοδα της Εταιρείας, απαξιώνοντάς την και ανοίγοντας το δρόμο για να πωληθεί σε ιδιώτες. «Είναι προφανές ότι αυτή η ρύθμιση αποτελεί τον ‘δούρειο ίππο’ για να διευκολύνει τα σχέδια των δανειστών ώστε να ιδιωτικοποιηθεί ευκολότερα η ΣΤΑ.ΣΥ.», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.

«Πλήρως αδικαιολόγητες» χαρακτηρίζουν το υπουργείο Μεταφορών και η ΣΤΑΣΥ τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

«Δεν τίθεται κανένα θέμα ιδιωτικοποίησης των εταιρειών των αστικών μέσων μαζικής μεταφοράς» αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ενημερωτικό σημείωμά τους το υπουργείο Μεταφορών και η ΣΤΑΣΥ, ενώ παράλληλα αναρωτιούνται «ποιους πραγματικούς σκοπούς εξυπηρετούν οι τυφλές απεργίες των συνδικαλιστών της εταιρείας».

Στο μεταξύ, οι επιφυλάξεις του εμπορικού κόσμου της πρωτεύουσας για τις επιπτώσεις των απεργιακών κινητοποιήσεων στο τζίρο των επιχειρήσεων εκφράστηκαν στη συνεδρίαση ταυ διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς και την πιθανή συνέχισή τους, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει τα εξής: «Είναι κοινά αποδεκτό ότι διανύουμε μια κρίσιμη περίοδο για το μέλλον των επιχειρήσεων όσο και των εργαζομένων σε αυτές. Οι πρόσφατες κινητοποιήσεις στα μέσα σταθερής τροχιάς, δημιούργησαν για δεύτερη ημέρα στην πρωτεύουσα, κυκλοφοριακές συνθήκες χάους, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη έως αδύνατη η πρόσβαση των καταναλωτών στις εμπορικές περιοχές. Αντιλαμβανόμαστε το δικαίωμα των διεκδικήσεων κάθε κοινωνικής ομάδας, αρκεί ο τρόπος και οι πρακτικές να μην καταστρατηγούν τα δικαιώματα των άλλων. Κάνουμε έκκληση στους εργαζόμενους των μέσων σταθερής τροχιάς, να συνεχίσουν να διεκδικούν τα αιτήματά τους, ακολουθώντας άλλες μορφές κινητοποιήσεων που δεν θα πλήττουν μεταξύ άλλων τις εμπορικές επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτές».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top