Ελλάδα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Απόφαση – βόμβα για τον αστυνομικό που κατηγορείται πως έπνιξε την Ολυμπία Μάντζιου

Την αθώωση του αστυνομικού που κατηγορείται πως ξυλοκόπησε και έπνιξε την 22χρονη γυναίκα του Ολυμπία Μάντζιου, πρότεινε η εισαγγελέας.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της πρότασης της εισαγγελέως «από την αποδεικτική διαδικασία και τις ιατροδικαστικές εκθέσεις δεν προέκυψε ο ακριβής μηχανισμός θανάτου και η αιτία θανάτου της Ολυμπίας».

Οι συγγενείς, στο άκουσμα της πρότασης της εισαγγελέως, άρχισαν να διαμαρτύρονται, υπήρξε ένταση και αποχώρησαν, όλοι, από την αίθουσα του δικαστηρίου. Αυτή την ώρα, το δικαστήριο συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων.

Κάτι που όπως είπε «είναι ιδιαιτέρως λυπηρό, αλλά επί της ουσίας δεν κατέστη να αποδειχτεί στο δικαστήριο η αιτία θανάτου» και πρότεινε την αθώωση του.

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του ισχυρίστηκε ότι με την Ολυμπία γνωρίστηκαν το 2001 και ο έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος.

Το 2005 η Ολυμπία, έμεινε έγκυος και αποφάσισαν να παντρευτούν, αλλά ο πατέρας της είχε αντιρρήσεις γιατί ενδεχομένως ήθελε κάποιον πιο πλούσιο.

Όπως περιέγραψε το βράδυ – Απρίλιος 2006 – επέστρεψαν μετά το δείπνο της Ανάστασης σπίτι και αφού η Ολυμπία θήλασε, συνευρέθησαν ερωτικά. Κατά τη συνεύρεση ο κατηγορούμενος άκουσε ένα ρέψιμο και άναψε αμέσως το φως. Όπως είπε είδε την Ολυμπία να έχει χάσει τις αισθήσεις της, τρόμαξε και πανικοβλήθηκε και αμέσως, ειδοποίησε συγγενείς και το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, το 2006, το ζευγάρι είχε επισκεφθεί τους γονείς του κατηγορούμενου, για να γιορτάσουν όλοι μαζί την Ανάσταση.

Μετά το δείπνο και γύρω στη 1:30 τα ξημερώματα επέστρεψαν στο σπίτι τους όπου φέρεται να ακολούθησε έντονος καβγάς ανάμεσα στο ανδρόγυνο, τα αίτια του οποίου παραμένουν μέχρι σήμερα άγνωστα. Κατά τη διάρκεια του καβγά, ο κατηγορούμενος φέρεται να χτύπησε τη σύζυγό του, κλωτσώντας την με δύναμη στην περιοχή της κοιλιάς, η οποία της προκάλεσε βλάβη στο λεπτό έντερο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, από την κάκωση και την αιμορραγία που προκλήθηκε, η 22χρονη μητέρα υπέστη καταπληξία, κάμφθηκε η αντίστασή της και καθηλώθηκε στο κρεβάτι. Τότε, ο σύζυγος της φέρεται να συμπίεσε το σεντόνι του κρεβατιού στο πρόσωπό της, προκαλώντας της, ασφυξία.

Στη συνέχεια, η Ολύμπια διεκομίσθη στο νοσοκομείο, χωρίς σφυγμό και αναπνευστική λειτουργία, όπου οι γιατροί παρά την παρατεταμένη διαδικασία ανάνηψης, δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν.

Η ιατροδικαστής που συνέταξε την πρώτη έκθεση για τα αίτια θανάτου της Ολυμπίας, είχε υποστηρίξει ότι η 22χρονη πνίγηκε μετά από εισρόφηση γαστρικού περιεχομένου. Ωστόσο, οι γονείς της Ολυμπίας εξέφρασαν υπόνοιες περί εγκληματικής ενέργειας του γαμπρού τους σε βάρος της κόρης τους, στηριζόμενοι σε όσα τους είχε εκμυστηρευτεί η ίδια, περί κακοποιητικής συμπεριφοράς του, κατά καιρούς.

Τον Ιούλιο του 2007 έγινε η εκταφή της σορού της Ολυμπίας και ακολούθησε πλήθος εκθέσεων από ιατροδικαστές και τεχνικούς συμβούλους. Με διάταξη του ανακριτή, διατάχθηκε η επανάληψη της νεκροψίας- νεκροτομής. Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που παρέπεμψε, τελικά, το σύζυγο της Ολυμπίας σε δίκη, οι διορισθέντες από το κράτος πραγματογνώμονες δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν την αιτία και το είδος θανάτου της 22χρονης λόγω της πλήρους αποσύνθεσης πτώματος. Απέκλεισαν όμως με βεβαιότητα την αναφερόμενη, από την πρώτη ιατροδικαστή, αιτία θανάτου. Επίσης, επεσήμαναν εκχυμώσεις στους μηρούς και τις κνήμες που δεν οφείλονταν σε παθολογικά αίτια αλλά ήταν αποτέλεσμα εξωτερικής βίας.

Ο κατηγορούμενος από την πλευρά του, κατά το στάδιο ανάκρισης, αρνήθηκε ότι σκότωσε τη σύζυγό του και ισχυρίστηκε ότι κατά τη διάρκεια της ερωτικής τους συνευρέσεως, η Ολυμπία έχασε, ξαφνικά, τις αισθήσεις της και πως έκανε ο, τι περνούσε από το χέρι του προκειμένου να της παράσχει τις πρώτες βοήθειες μέχρι να φθάσει το ασθενοφόρο.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top