Διεθνή

Δυο Έλληνες μεταξύ των τραυματιών είπε η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι

Ανησυχία προκάλεσε η δήλωση της Τερέζα Μέι ότι δύο Έλληνες είναι μεταξύ των τραυματιών από το τρομοκρατικό χτύπημα της Τετάρτης στο Λονδίνο.

Ωστόσο, παρά την ανακοίνωσή της, πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρουν ότι «δεν υπάρχουν Έλληνες τραυματίες μεταξύ των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία του Λονδίνου».

«Οι δύο Έλληνες -πιθανότατα ζευγάρι- στους οποίους αναφέρθηκε η κυρία Μέι είχαν πάει αυτοβούλως σε εξωτερικά ιατρεία πιθανότατα με αμυχές ή σε κατάσταση σοκ και έλαβαν άμεσα εξιτήριο» τόνισαν.

Νωρίτερα η Μέι απευθυνόμενη στους βουλευτές, ενημέρωσε ακόμα πως τραυματίες είναι 12 Βρετανοί, 3 Γάλλοι, 2 Ρουμάνοι, 4 Νοτιοκορεάτες, ένας Γερμανός, ένας Κινέζος, ένας Ιρλανδός και ένας Ιταλός.

Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την υγεία των Ελλήνων τραυματιών, ενώ νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιαρντ είχε ανακοινώσει πως συνολικά επτά άτομα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός είπε ακόμα πως ο δράστης ήταν γεννημένος στη Βρετανία και γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας, οι οποίες είχαν κάνει έρευνα για το άτομό του, αλλά θεωρήθηκε περιφερειακός παράγοντας.

Ο συναγερμός στη Βρετανία παραμένει στο επίπεδο «severe» που σημαίνει ότι μια επίθεση είναι αρκετά πιθανή αλλά όπως είπε η Μέι, το επίπεδο ασφαλείας δεν θα αυξηθεί την επόμενη εβδομάδα γιατί δεν υπάρχει πληροφορία ότι η απειλή είναι άμεση.

«Η αστυνομία έκανε έρευνες όλο το βράδυ για να συγκεντρώσει πληροφορίες. Έκανε έξι έρευνες σε Λονδίνο και Μπέρμιγχαμ στις οποίες προχώρησε σε οχτώ συλλήψεις» είπε η κυρία Μέι.

«Δεν θα παραδοθούμε στην τρομοκρατία. Οι αρχές μας θα επικρατήσουν» είπε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, σύμφωνα με την οποία οι αρχές θα ανακοινώσουν τα στοιχεία του δράστη.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top